10 χρόνια για όσους κρύβουν την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από χώρες με απαγόρευση ταξιδιού

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ είπε ότι Βρετανοί πολίτες από χώρες με απαγόρευση ταξιδιού και άτομα με άδεια διαμονής στη χώρα θα πληρώσουν 1750 λίβρες για υποχρεωτική καραντίνα 10 ημερών για εφαρμογή σε ξενοδοχεία.

Ο Χάνκοκ, στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, του νέου τύπου ΚορωνοϊόςΕξήγησε τις λεπτομέρειες της υποχρεωτικής καραντίνας των 10 ημερών σε ξενοδοχεία σε Βρετανούς πολίτες που προέρχονται από χώρες όπου εφαρμόζονται απαγορεύσεις ταξιδιού και άτομα με άδεια διαμονής στη χώρα στο πλαίσιο της καταπολέμησης νέων τύπων ξένης προέλευσης.

Δηλώνει ότι η κυβέρνηση υπέγραψε συμβόλαιο για 4600 δωμάτια από 16 ξενοδοχεία που βρίσκονται γύρω από τα αεροδρόμια, ο Χάνκοκ είπε ότι καθόρισε το ξενοδοχείο 10 ημερών που θα καταβάλλεται από τους επιβάτες σε 1750 λίρες.

Hancock, επιβάτες στις 2 και 10 ημέρες της καραντίνας Κορωνοϊός Δήλωσε ότι θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη δοκιμή PCR και θα πληρώσουν οι ίδιοι το τέλος δοκιμής.

Υπενθυμίζοντας ότι όλοι οι ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα πρέπει να δείξουν τις αρνητικές δοκιμές PCR Kovid-19 που λαμβάνουν εντός 72 ωρών, ο Χάνκοκ δήλωσε ότι όσοι δεν το κάνουν αυτό θα επιβληθεί πρόστιμο μεταξύ 1000 και 2000 λιρών.

Ο Χάνκοκ προειδοποίησε ότι μεταξύ των χωρών που περιλαμβάνονται στην «κόκκινη λίστα» με απαγόρευση ταξιδιού, σε εκείνες που δεν εισέρχονται σε καραντίνα μετά την είσοδό τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβληθεί πρόστιμο μεταξύ 5 χιλιάδων και 10 χιλιάδων λιρών και εκείνων που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες εντός 10 ημερών πριν από την είσοδο η χώρα και προσπαθήστε να την κρύψετε μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκισης.

Ο Χάνκοκ πρόσθεσε ότι με τα μέτρα που έλαβαν, ο αριθμός των περιπτώσεων μειώθηκε κατά 47 τοις εκατό και εμβολίασε έναν στους 4 ενήλικες στη χώρα.

Στον “κόκκινο κατάλογο” που είχε ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση στο παρελθόν, η Αγκόλα, η Αργεντινή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βολιβία, η Μποτσουάνα, η Βραζιλία, το Μπουρούντι, το Πράσινο Ακρωτήριο, η Χιλή, η Κολομβία, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο Ισημερινός, το Esvatini, η Γαλλική Γουιάνα, η Γουιάνα, Λεσόθο, Μαλάουι, Μαυρίκιος, Μοζαμβίκη, Ναμίμπια, Παναμάς, Παραγουάη, Περού, Πορτογαλία, Ρουάντα, Σεϋχέλλες, Νότια Αφρική, Σουρινάμ, Τανζανία, Ουρουγουάη, Βενεζουέλα, Ζάμπια και Ζιμπάμπουε.

.Source