115.000 περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από κοροναϊό αυτόν τον μήνα

Σε ένα κορυφαίο μοντέλο, προβλεπόταν ότι 115 χιλιάδες περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον Kovid-19 τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ.

Οι εκτιμήσεις του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας δείχνουν ότι η χώρα θα ξεπεράσει τον Δεκέμβριο, όταν η συνολική απώλεια ζωής είναι περίπου 77.500.

Από την έναρξη της πανδημίας, περισσότερα από 20,2 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα έχουν δοκιμαστεί θετικά, ενώ 348 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Οι συγκλονιστικές προβλέψεις ήρθαν καθώς τα περιστατικά στη χώρα αυξήθηκαν τον Δεκέμβριο και ένα άλλο άλμα στις περιπτώσεις που αναμένονταν αριθμοί μετά τα Χριστούγεννα.

Το μοντέλο του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον δείχνει ότι εάν συνεχιστεί η τρέχουσα κατάσταση, ο αριθμός των νεκρών θα φτάσει τους 456.238 έως τις 31 Ιανουαρίου.

Οι παραϊατρικοί επί του παρόντος χορηγούν τα εμβόλια Pfizer και Moderna. Από το Σάββατο, έχουν πραγματοποιηθεί 3,49 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο 1,1 τοις εκατό του πληθυσμού εμβολιάζεται και 28 τοις εκατό των δόσεων χορηγούνται.

Ο Λευκός Οίκος είχε στοχεύσει 20 εκατομμύρια ανθρώπους να λάβουν την πρώτη δόση δύο δόσεων εμβολίου έως το τέλος του 2020.

Η αποτελεσματικότητα της πολιτικής της διοίκησης για την εισαγωγή του εμβολίου υπήρξε στόχος κριτικής.

Ο γερουσιαστής Mitt Romney είπε:

Αυτά τα ολοκληρωμένα σχέδια εμβολιασμού δεν αναπτύχθηκαν σε επίπεδο χώρας και στάλθηκαν στις πολιτείες ως τόσο ακατανόητα όσο και ελαττωματικά μοντέλα. Δεν ήταν ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη που έχουν ήδη κατακλυστεί από το Covid-19 θα μπορούσαν να εκτελέσουν ένα τεράστιο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Ο Romney κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συνεργαστεί με κτηνιάτρους, φοιτητές ιατρικής, ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης και γιατρούς για να βοηθήσει με τους εμβολιασμούς.

.Source