117χρονη Έλληνα γυναίκα εμβολιάστηκε κατά του δημοσιογράφου Κύπρου

Η κυρία Ελευθερία κέρδισε την Ελευθερία χθες το απόγευμα όταν εμβολιάστηκε κατά του Covid-19. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για την Έλληνα υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επισκέφτηκε το Νέο Ιόνιο Τμήμα Νοσηλευτικής.

Ο Έλληνας Αναπληρωτής Υπουργός πήγε στην εγκατάσταση για να δει τη διαδικασία στενά, για να μιλήσει τόσο στους επικεφαλής του Τμήματος Φροντίδας όσο και στους καλεσμένους. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το SKAI, η κυρία Ελευθερία, η οποία γεννήθηκε στις 12/04/1903 στη Λευκάδα, ανυπομονούσε να εμβολιαστεί για να αγκαλιάσει ξανά τα παιδιά της. Τόσο ο ηλικιωμένος επισκέπτης όσο και όλοι οι άλλοι εμβολιασμένοι δικαιούχοι και το προσωπικό δεν είχαν καμία παρενέργεια.

Ο επικεφαλής του ιδρύματος ενημέρωσε τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό ότι ο γιατρός που θεραπεύει το τμήμα πιστεύει ότι η κατάσταση υγείας της 117χρονης γιαγιάς του του επιτρέπει να εμβολιαστεί όπως επιθυμεί. Η κυρία Ελευθερία περιμένει τώρα 20 ημέρες για μια δεύτερη δόση του εμβολίου, η οποία θα της επιτρέψει να δει τα παιδιά της ξανά σύντομα χωρίς κίνδυνο.

Σύμφωνα με το Guinness Book of Records, η ηλικιωμένη γυναίκα στον κόσμο είναι μόλις 3 μήνες μεγαλύτερη από την κυρία Ελευθερία και ζει στην Ιαπωνία.

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί για ηλικιωμένους που ζουν σε καταφύγια. Πάνω από 4.500 άτομα από 75 εγκαταστάσεις αναμένεται να εμβολιαστούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source