1200 δολάρια και έκλεψαν μια κονσόλα παιχνιδιών!

Οι ύποπτοι Christian Lukaku Mbongo, Elie Muzinga Kambundi και Damien Mahamba Mushitu παραπέμφθηκαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου σχετικά με το ζήτημα της Εγκαίνιας Κατοικίας, της Περιτομής από την Κατοικία, της Ηθελημένης Ζημίας και του Βιασμού Ακινήτων στην Κερύνεια.

Λεπτομέρεια Special-Evolution Wedge

Ο αστυνομικός Mustafa Yenaro Ylu, ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο για το θέμα, παρουσίασε τα ευρήματα του περιστατικού. Ο Yenaroğlu είπε ότι οι ύποπτοι Christian Lukaku Mbongo, Elie Muzinga Kambundi και Damien Mahamba Mushitu, οι οποίοι ήταν παρόντες παρουσία του Yenaroğlu, κατηγορήθηκαν για “Άνοιγμα σπιτιού, περιτομή από την κατοικία, σκόπιμη ζημία και βιασμό περιουσίας” στην Κερύνεια στις 28 Δεκεμβρίου 2020. Οι κατοικίες των Moise Hossy NSAKALA και Jemuil Kulukembiko MPAMBU, οι οποίοι διέμεναν στην Κερύνεια στις 13.12.2020 στις 13:00, λόγω προηγούμενης εχθρότητας μεταξύ τους, έσπασαν την ξύλινη κύρια πόρτα εισόδου και κρύφτηκαν στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού. Ο Moise Hossy NSAKALA, ο οποίος μπήκε ταυτόχρονα στην κατοικία και έμεινε στο σαλόνι, είπε ότι περικύκλωσαν το πορτοφόλι με 1.200 $ μετρητά, φοιτητική κάρτα ταυτότητας και κλειδιά, καθώς και μια συσκευή παιχνιδιών επωνυμίας Playstation 4 αξίας 2.850 TL. Η αστυνομία ομολόγησε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν και ότι ο Christian Lukaku Mbong έδωσε εθελοντική μαρτυρία και μπήκε στο σπίτι με τους υπόπτους Elie Muzinga Kambundi και Damien Mahamba Mushitu την ημέρα του συμβάντος, αλλά ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο ύποπτος Mushitu είχε πάρει τα αντικείμενα στο τσίρκο. Η αστυνομία διενήργησε έρευνα στο σπίτι των υπόπτων, Christian Lukaku Mbongo, Elie Muzinga Kambundi, υπό το φως δικαστικής απόφασης, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ύποπτου Damien Mahamba Mushitu, η αστυνομία ανέφερε στο δικαστήριο ότι τα αντικείμενα που υπόκεινται στο τσίρκο, εκτός από 1.200 $, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως σημάδι. Ο αστυνομικός Yenaroğlu δήλωσε ότι η έρευνα επί του θέματος συνεχίστηκε και ότι οι δηλώσεις που ελήφθησαν επιβεβαιώθηκαν και αρνήθηκαν και ότι υπήρχε άλλο πρόσωπο που ήθελε και ζήτησε να κρατηθούν οι ύποπτοι στην αστυνομία για 3 ακόμη ημέρες για σκοπούς έρευνας.

Ο δικαστής Özge Uğraşın, ο οποίος αξιολόγησε το μαρτύριο παρουσία της, διέταξε τους υπόπτους να κρατηθούν από την αστυνομία για 3 ακόμη ημέρες για σκοπούς έρευνας.

.Source