1200 δολάρια και έκλεψαν μια κονσόλα παιχνιδιών!

Οι ύποπτοι Christian Lukaku Mbongo, Elie Muzinga Kambundi και Damien Mahamba Mushitu ασκήθηκαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου σχετικά με το ζήτημα του ανοίγματος σπιτιού, της περιτομής από την κατοικία, της σκόπιμης ζημίας και της παραβίασης περιουσίας στην Κερύνεια.

Λεπτομέρεια Special-Evolution Wedge

Ο Fezile Kesat, αστυνομικός που κατέθεσε το δικαστήριο για το θέμα, ανέφερε τα ευρήματα του περιστατικού. Οι ύποπτοι, οι Christian Lukaku Mbongo, Elie Muzinga Kambundi και Damien Mahamba Mushitu, που ήταν παρόντες υπόπτων, δήλωσαν ότι συναντήθηκαν με τα εγκλήματα του «Άνοιγμα σπιτιού, περιτομή από κατοικία, σκόπιμη ζημία και βιασμός ιδιοκτησίας» στην Κερύνεια στις 28 Δεκεμβρίου 2020. Οι κατοικίες των Moise Hossy NSAKALA και Jemuil Kulukembiko MPAMBU, οι οποίοι διέμεναν στην Κερύνεια στις 13.12.2020 στις 13:00, λόγω προηγούμενης εχθρότητας μεταξύ τους, έσπασαν την ξύλινη κύρια πόρτα εισόδου και κρύφτηκαν στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού. Ο Moise Hossy NSAKALA, ο οποίος μπήκε ταυτόχρονα στην κατοικία και έμεινε στο σαλόνι, είπε ότι περικύκλωσαν το πορτοφόλι με 1.200 $ μετρητά, φοιτητική κάρτα ταυτότητας και κλειδιά, καθώς και μια συσκευή παιχνιδιών επωνυμίας Playstation 4 αξίας 2.850 TL. Η αστυνομία ομολόγησε ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν και ότι ο Christian Lukaku Mbong έδωσε εθελοντική μαρτυρία και μπήκε στο σπίτι με τους υπόπτους Elie Muzinga Kambundi και Damien Mahamba Mushitu την ημέρα του συμβάντος, αλλά ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο ύποπτος Mushitu είχε πάρει τα αντικείμενα στο τσίρκο. Η αστυνομία διενήργησε έρευνα στο σπίτι των υπόπτων, Christian Lukaku Mbongo, Elie Muzinga Kambundi, υπό το φως δικαστικής απόφασης, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο. Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του ύποπτου Damien Mahamba Mushitu, η αστυνομία ανέφερε στο δικαστήριο ότι τα αντικείμενα που υπόκεινται στο τσίρκο, εκτός από 1.200 $, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως σημάδι. Ο αστυνομικός Fezile Kesat δήλωσε ότι η έρευνα επί του θέματος συνεχίζεται και ότι οι δηλώσεις που ελήφθησαν συνεχίζουν να επιβεβαιώνονται και να απορρίπτονται και ότι αναζητείται άλλο άτομο και ζήτησε να κρατηθούν οι ύποπτοι στην αστυνομία για μια ακόμη ημέρα για σκοπούς έρευνας.

Ο δικαστής Özge Uğraşın, ο οποίος αξιολόγησε το μαρτύριο παρουσία της, διέταξε τους υπόπτους να κρατούνται από την αστυνομία για 1 ημέρα για σκοπούς έρευνας.

.Source