125 περιπτώσεις σε 5 ημέρες σε σχολεία της Νότιας Κύπρου

Μιλώντας στο Ελληνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΚΙΠΕ, ο Γιοάννου δήλωσε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση εξακολουθεί να θέλει να δοκιμάσει όλες τις άλλες επιλογές πριν πάει σε ένα νέο πλήρες κλείσιμο, σύμφωνα με τα νέα της εφημερίδας Alithia.

Όσον αφορά το νέο ρεκόρ με 941 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν την Τρίτη, ο Γιοάννου είπε ότι αυτή η πολύ ανησυχητική κατάσταση σήμαινε ότι “χτυπήθηκαν καμπάνες κινδύνου”.

Ο Yoannu δήλωσε επίσης ότι η επίτευξη του σημείου όπου η χωρητικότητα υπερβαίνει και η απώλεια ελέγχου τους φοβίζει.

Προειδοποιώντας ότι εάν τα κρεβάτια στα νοσοκομεία είναι γεμάτα και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν μπορεί να φτάσει τους ασθενείς, ενδέχεται να προκύψουν καταστάσεις σε άλλες χώρες, ο Yoannu επεσήμανε ότι το προσωπικό υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να χρειαστεί να επιλέξει ασθενείς.

Η εφημερίδα δήλωσε επίσης ότι το Ελληνικό Συμβούλιο Υπουργών θα λάβει νέες αποφάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας σήμερα λόγω της τραγικής αύξησης των περιπτώσεων και της επιδεινούμενης επιδημιολογικής εικόνας, και το Επιστημονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη το απόγευμα, εξέφρασε τη γνώμη του για παράταση της τρέχουσας εγκυκλίου έως τις 15 Μαΐου.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΕΧΕΙ 60 ΧΙΛΙΑ

Η εφημερίδα έγραψε σε άλλη είδηση ​​ότι ο αριθμός των περιπτώσεων στη Νότια Κύπρο βασίστηκε σε 60 χιλιάδες.

Σύμφωνα με τα νέα, το ελληνικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι 843 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ως αποτέλεσμα 53 χιλιάδων 24 δοκιμών τις τελευταίες 24 ώρες και ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε σε 58 χιλιάδες 865.

Στη δήλωση, αναφέρθηκε ότι 71 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε θεραπεία σε νοσοκομεία ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και 33 από αυτούς ήταν διασωλήνωση.

Το ΕΜΒΟΛΙΟ “JOHNSON & JOHNSON” έρχεται επίσης

Σε μια άλλη έκθεση της εφημερίδας, αναφέρθηκε ότι τα εμβόλια “Johnson & Johnson”, τα οποία εγκρίθηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, θα ξεκινήσουν στη Νότια Κύπρο το αργότερο σήμερα ή Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα νέα, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Φαρμακολογικών Υπηρεσιών Έλενα Παναγιωτοπούλου δήλωσε στη δήλωσή της σχετικά με το θέμα ότι μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 2.000 400 εμβόλια “Johnson & Johnson” και θα παραγγελθούν περισσότερα εμβόλια τις επόμενες ημέρες.

ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΗ

Η εφημερίδα έγραψε επίσης ότι χθες πραγματοποιήθηκε δράση στο Παραλίμνι για την υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή της Αγίας Νάπας και της Πρωτάρας, οι οποίες τραυματίστηκαν από την πανδημία.

Στην έκθεση, αναφέρθηκε ότι περίπου 100 οχήματα με πανό και μαύρες κορδέλες ταξίδευαν σε όλη την περιοχή σχηματίζοντας μια συνοδεία και απαιτώντας υποστήριξη από την κυβέρνηση.

Οι παίκτες άρχισαν να αντιμετωπίζονται με καρέκλες

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Πολίτης έγραψε επίσης ότι 2.000 614 περιπτώσεις Covid-19 που εντοπίστηκαν τις τελευταίες 3 ημέρες προκάλεσαν φόβο και ειδικά το Κρατικό Νοσοκομείο Λεμεσού αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι οι ασθενείς έλαβαν θεραπεία στις καρέκλες επειδή δεν είχαν αφήσει κρεβάτια για να κοιμηθούν οι ασθενείς και ότι ο Ελληνικός Οργανισμός Υπηρεσιών Υγείας (OKIPI) προσπαθούσε να καλύψει τους ασθενείς.

125 ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ 5 ΗΜΕΡΩΝ

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Φιλελεύθερος έγραψε επίσης ότι 125 περιπτώσεις εντοπίστηκαν σε 55 χιλιάδες 148 τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία στη Νότια Κύπρο τις τελευταίες 5 ημέρες και το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,23 τοις εκατό.

Στις ειδήσεις, αναφέρθηκε ότι δεν βρέθηκαν θετικοί μαθητές στις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 14-16 Απριλίου.

.Source