130 εκατομμύρια λίρες ετησίως αγορά από συνεταιρισμούς

Ο μητροπολιτικός δήμος İzmir πραγματοποίησε σημαντικά έργα το 2020 για την ενίσχυση της οικονομίας της πόλης και την αύξηση της γεωργικής παραγωγής. Σύμφωνα με το όραμα του Δήμαρχου του Μητροπολιτικού Δήμου της Σμύρνης, Tunç Soyer, «Μια άλλη γεωργία είναι δυνατή», οι αγρότες και οι παραγωγοί υποστηρίχθηκαν σε κάθε τομέα, από σπόρους έως δενδρύλλια, από μηχανήματα έως ποιοτικά τρόφιμα. Ο Πρόεδρος Soyer βασίζει το όραμά του στον τομέα της γεωργίας σε τέσσερις βασικές αρχές: «προστασία των οικιακών σπόρων και των τοπικών φυλών ζώων, αύξηση της προστιθέμενης αξίας με την επεξεργασία των προϊόντων, ενθάρρυνση των παραγωγών να συνεργαστούν και να εμπορεύονται το προϊόν στην εθνική και διεθνή αγορά».

Ο ΜΟΛΥΚΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Ο Μητροπολιτικός Δήμος İzmir, ο οποίος έφερε τοπικούς σπόρους, που πρόκειται να εξαφανιστούν, για να συναντήσει το εύφορο έδαφος του İzmir, φύτεψε σχεδόν χίλιες στρέμματα σιταριού karakılcık σε 13 περιοχές το 2020. Ο Μητροπολίτης όχι μόνο στη Σμύρνη της Τουρκίας σε διάφορες πόλεις, συνεχίζει επίσης να υποστηρίζει το έργο των τοπικών σπόρων στην Κύπρο.

Διανέμοντας 134 ιθαγενείς αγώνες βουβάλου από την Ανατολία στο Selçuk, το Bergama, το Kınık και το Tire, ο Büyükşehir επιτάχυνε τις προσπάθειές του για την αναζωογόνηση της αναπαραγωγής βουβάλου, που πρόκειται να εξαφανιστεί, και να κάνει τη μοτσαρέλα İzmir και να κάνει αυτό το τυρί παγκόσμια μάρκα. Το 2020, 509 αιγοπρόβατα διανεμήθηκαν στο Τορμπίλι και το Κιράζ, 419 εκ των οποίων ήταν τοπική Χίος.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ

Η Metropolitan ανέθεσε επίσης το έργο υποστήριξης ζωοτροφών το 2020 για τη μείωση του κόστους εισόδου του παραγωγού. Περίπου 250 χιλιάδες κιλά εκτροφής αρνιού και ζωοτροφών διανεμήθηκαν στην Αλία, Μπουκά, Μπόρνοβα, Κινίκ και Κιράζ. Προκειμένου να ενθαρρυνθεί η φιλική προς το κλίμα καλλιέργεια χορτονομών, 118 χωρικοί και αγρότες στις περιοχές Beydağ και Bergama υποστηρίχθηκαν με ουγγρικό βίκο, κτηνοτροφικά μπιζέλια και σπόρους γαλακτοπαραγωγής και η παραγωγή φιλικών προς το κλίμα φυτών ζωοτροφών ξεκίνησε σε μια έκταση περίπου χίλια στρέμματα.

Συνεχίζοντας τις μελέτες επενδύσεων σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας γάλακτος, γαλακτοκομικών προϊόντων και εγκαταστάσεων ψησίματος, ο Δήμος ropzmir Metropolitan συνέχισε να παρέχει αστικές ανάγκες όπως μέλι, ελιές, γαλακτοκομικά προϊόντα, δενδρύλλια, λουλούδια, μπιζέλια, κουκιά και αγκινάρες από παραγωγικούς συνεταιρισμούς το 2020. Αυξήθηκε ο αριθμός των συνεταιρισμών με τους οποίους υπογράφηκαν συμβόλαια αγοράς προϊόντων, το εύρος των προϊόντων επεκτάθηκε. Το κόστος των αγορών που πραγματοποιήθηκαν φέτος από παραγωγικούς συνεταιρισμούς υπερέβη τα 130 εκατομμύρια λίρες.

Source