14 παιδιά που σφαγιάστηκαν πριν από 46 χρόνια από Έλληνες στην Κύπρο θάφτηκαν

Στην Κύπρο, 14 παιδιά, επτά κορίτσια και επτά αγόρια, τα οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα στις 14 Αυγούστου 1974 από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης EOKA-B, εντοπίστηκαν ως αποτέλεσμα τεστ DNA 46 χρόνια αργότερα. Οι Κύπριοι παιδικοί μάρτυρες θάφτηκαν στο Νεκροταφείο Muratağa Sandallar με επίσημη τελετή στην οποία παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Ersin Tatar.

Σύμφωνα με τα νέα στο DHA, Εντοπίστηκαν ταυτότητες 14 παιδιών που δολοφονήθηκαν βάναυσα πριν από 46 χρόνια από την τρομοκρατική οργάνωση EOKA-B στην Κύπρο και τα γέμισαν στο φρεάτιο της σφαγής.
14 παιδιά, επτά κορίτσια και επτά αγόρια, θάφτηκαν 46 χρόνια αργότερα μετά από εξετάσεις DNA.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑΤΑΡ ERSİN
Ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου Ersin Tatar παρέστη επίσης στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά των Κυπρίων μαρτύρων.
Ο Πρόεδρος της ΤΔΒΚ Τατάρ έκανε αξιολογήσεις στα μέλη του Τύπου μετά την τελετή.
Σημειώνοντας ότι έγιναν μεγάλες φρικαλεότητες στην Κύπρο, ο Τατάρ σημείωσε ότι η βάναυση τρομοκρατική οργάνωση της ΕΟΚΑ και μερικοί Έλληνες μαχητές επιτέθηκαν στον Τουρκοκύπριο λαό πριν από το 1974.
Ταρτάριος, «Έχουμε πολλές απώλειες. Πήραν ανθρώπους από τα σπίτια τους, τους πήραν από τα λεωφορεία και σφαγιάστηκαν.
Στο Muratağa-Sandallar, θάψαμε τα 14 παιδιά μας, τα οποία προσεγγίστηκαν χρόνια αργότερα, με κρατική τελετή.
Εύχομαι το έλεος του Θεού για αυτούς και τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους.
Σήμερα, οι μητέρες και οι πατέρες κλαίνε, κλαίνε για 46 χρόνια. Είμαστε επίσης μαζί τους. ”
είπε.

kibris-ta-teror-orgutu-eoka-b-nin-katlettigi-3-13825942-osd.jpg261220201234199724263.jpgkibris-ta-teror-orgutu-eoka-b-nin-katlettigi-13825942-osd.jpg

.Source