1450 περιπτώσεις κοροναϊού σε σχολεία από τον Σεπτέμβριο [BINTEO]

Η επιδημιολογική κατάσταση և Τα νέα μέτρα φαίνεται να επηρεάζουν και τις σχολικές μονάδες, καθώς στις 7 Ιανουαρίου 8 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όπως είπε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Πρόδρομου στο ANT1, “τα νηπιαγωγεία μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, δεν σχετίζονται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.”

Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του.

«Τα γυμνάσια և τα δημοτικά σχολεία θα λειτουργούν μέσω της ηλεκτρονικής μάθησης, εάν είναι απαραίτητο, θα ενεργοποιήσουμε», λέει ο κ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Mera Mesimer» του ANT1, ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι 1.450 περιπτώσεις κοροναϊού έχουν καταγραφεί από συνολικά 120.000 μαθητές και καθηγητές από τον Σεπτέμβριο. Τόνισε ότι όταν τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, οι τετράμηνες εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά.

“Η αξιολόγηση είναι μέρος του σχολείου, χωρίς συζήτηση αυτή η συζήτηση μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον ακόλουθο λόγο: “Εάν κάποιοι άνθρωποι λένε ότι τα μαθήματα δεν έγιναν σωστά, αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν εξετάσεις, τα παιδιά θα χάσουν τη χρονιά”, τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Επιστημών.

Όσον αφορά τους μισθούς των εκπαιδευτικών για τα σχολεία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι θα πληρωθούν, ενώ το επίδομα του καλλιτέχνη θα καταβληθεί όταν ψηφιστεί ο κρατικός προϋπολογισμός τον Ιανουάριο.

Source