19 – Η Ουκρανία ενημερώνει τον κατάλογο των χωρών της κόκκινης, πράσινης ζώνης από τις 5 Μαρτίου – UNIAN

Κατά την επιστροφή από έναν προορισμό ερυθράς ζώνης, οι Ουκρανοί υποχρεούνται να αυτο-καραντίνα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Dii Vdoma.

Η Ουκρανία ενημερώνει τη λίστα των χωρών της κόκκινης, πράσινης ζώνης από τις 5 Μαρτίου / REUTERS

Η Ουκρανία ενημερώνει τη λίστα των χωρών της κόκκινης, πράσινης ζώνης από τις 5 Μαρτίου / REUTERS

Το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ενημέρωσε τον κατάλογο των χωρών στις κόκκινες και πράσινες ζώνες από τις 5 Μαρτίου 2021.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, η Βουλγαρία και η Κύπρος έχουν καταχωριστεί και πάλι στη λίστα ερυθρών ζωνών, ενώ η Αργεντινή, η Λευκορωσία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, το Κατάρ, ο Παναμάς, η Παραγουάη και η Πορτογαλία έχουν καταχωριστεί στη λίστα πράσινων ζωνών.

Τέτοιοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως η Γεωργία, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Αίγυπτος, το Μαρόκο, το Μεξικό, η Ταϊλάνδη, η Τανζανία, η Τυνησία, η Τουρκία, η Κροατία και η Σρι Λάνκα εξακολουθούν να αποτελούν μέρος της πράσινης ζώνης, ενώ η Αλβανία, η Βουλγαρία, οι Μαλδίβες, τα ΗΑΕ, η Οι Σεϋχέλλες και το Μαυροβούνιο παραμένουν στην κόκκινη ζώνη.

κόκκινη ζώνη

Από τις 5 Μαρτίου, συνολικά 54 χώρες βρίσκονταν στην κόκκινη ζώνη (την περασμένη εβδομάδα υπήρχαν 61), συμπεριλαμβανομένων:

Αλβανία, Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Χιλή, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Γαλλία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μαλδίβες, Μάλτα, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Περού, Πολωνία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σεϋχέλλες, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ουρουγουάη και άλλα.

Διαβάστε επίσηςΔύο νέοι προορισμοί χωρίς βίζα που θα είναι διαθέσιμοι στους Ουκρανούς από την 1η ΜαρτίουΚατά την επιστροφή από έναν προορισμό ερυθράς ζώνης, οι Ουκρανοί υποχρεούνται να αυτο-καραντίνα χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Dii Vdoma για κινητά. Ο πρώιμος τερματισμός της περιόδου αυτο-απομόνωσης είναι δυνατός μετά την επιστροφή ενός αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής PCR.

Για να εισέλθουν στην Ουκρανία, όλοι οι αλλοδαποί χρειάζονται ένα έγκυρο ασφαλιστήριο συμβόλαιο που καλύπτει το κόστος θεραπείας COVID-19. Τα άτομα που φθάνουν από τις χώρες της ερυθράς ζώνης, εάν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής PCR COVID-19, εκτελούνται όχι νωρίτερα από 48 ώρες πριν από τη διέλευση, δεν υπόκεινται σε παρατήρηση.

Πράσινη ζώνη

Από τις 5 Μαρτίου, η ζώνη καλύπτει την Ουκρανία και 139 άλλες χώρες, όπως: Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βολιβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Καναδάς, Κίνα, Κολομβία, Κροατία, Κούβα, Κύπρος, Δανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Φινλανδία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ισλανδία, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιρλανδία, Τζαμάικα, Ιαπωνία, Καζακστάν, Κένυα, Κιργιστάν, Λιχτενστάιν, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο, Νεπάλ, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ομάν, Πακιστάν, Παναμάς, Παραγουάη , τις Φιλιππίνες, την Πορτογαλία, το Κατάρ, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Ρουμανία, τη Ρωσική Ομοσπονδία, τη Σαουδική Αραβία, τη Σιγκαπούρη, τη Σρι Λάνκα, την Ελβετία, την Ταϊλάνδη, την Τυνησία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ουζμπεκιστάν, τη Ζιμπάμπουε και άλλα.

Κατά την επιστροφή από αυτές τις χώρες, δεν απαιτείται δοκιμή COVID-19 ή αυτο-απομόνωση.

Ταυτόχρονα, όταν ένας προορισμός βρίσκεται στην πράσινη ζώνη, δεν σημαίνει ότι οι Ουκρανοί τουρίστες μπορούν να πάνε εκεί ελεύθερα. Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες έχουν επιβάλει περιορισμούς καραντίνας, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν απαγόρευση ταξιδιού για ξένους τουρίστες. Οι κανόνες εισόδου σε κάθε χώρα διατίθενται στον ιστότοπο Tripadvisor του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας στη διεύθυνση tripadvisor.mfa.gov.ua.

Ένας πλήρης κατάλογος των χωρών της κόκκινης και πράσινης ζώνης έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας.

Αναφορά από

ΟΥΝΙΑ

Source