1950 Εμβόλια Coronavirus φθάνουν στην Κύπρο

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων Pfizer / BionTech έφτασε στην Κύπρο ένα απόγευμα.

Η πρώτη παρτίδα εμβολίων δόθηκε στη Στέλλα Κυριακίδου, Ευρωπαϊκή Επίτροπο Υγείας και στον Κωνσταντίνο Ιωάννου, Υπουργό Υγείας της Κύπρου.

Τα πρώτα εμβόλια έφτασαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας με πτήση από την Ολλανδία. Συνολικά ελήφθησαν φιαλίδια εμβολίου 1950 με κάθε φιαλίδιο να περιέχει πέντε δόσεις.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα δοθούν σε κατοίκους γηροκομείου, καθώς και σε γιατρό ή νοσοκόμα στο Νοσοκομείο Αναφοράς.

Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί αύριο στο γηροκομείο στις 9 π.μ. և Στις 11 π.μ. ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου (νοσοκομείο αναφοράς). Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται επίσης να εμβολιαστεί τη Δευτέρα.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Κυπριακή Δημοκρατία θα λάβει το 28% των εμβολίων της, αριθμός που μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εμβολίων και το ποσοστό με τον οποίο εγκρίνονται από την Επιτροπή ΕΜΑ.

Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν στους -75 βαθμούς Κελσίου σε δύο ειδικά ψυχρά ψυγεία που ελήφθησαν πρόσφατα στην Κύπρο.

Η αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια τόσο των εμβολίων όσο και των ψυγείων. Το φορτίο μεταφέρθηκε από τη Λάρνακα στη Λευκωσία, συνοδευόμενο από μέλη ειδικής αντιτρομοκρατικής απόσπασης και ελικόπτερο.

Πηγή: protothema.gr

Source