2.000 500 ερείπια ναού Αφροδίτης βρέθηκαν στην Τουρκία

Με την άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, οι επιστήμονες σάρωσαν μια έκταση 1600 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο πλαίσιο του Έργου Έρευνας Χερσονήσου Urla Çeşme και βρήκαν τα ερείπια του «Ναού της Αφροδίτης» που χρονολογείται από 2.500 χρόνια στην περιοχή.

Μέλος ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Mimar Sinan. Δρ. Μελέτες ερευνών που διεξήχθησαν υπό την καθοδήγηση του Elif Koparal συνεχίζονται στις περιοχές Urla, Τσεσμέ και Σεφερίχισαρ. Στις μελέτες σε μια έκταση περίπου 1600 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με ίχνη του Ιονίου πολιτισμού, εντοπίστηκαν 35 προϊστορικοί οικισμοί, 16 από τους οποίους ανήκουν στην ύστερη Νεολιθική περίοδο.

460 οικισμοί και στοιχεία τοπίου εντοπίστηκαν στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των ιερών περιοχών, των τύμβων, των μονοπατιών, των πεζουλιών, των χωριών, των αγροκτημάτων που χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα. Στις έρευνες, ελήφθησαν στοιχεία για τις οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή, των οποίων η ιστορία χρονολογείται από 6 χιλιάδες π.Χ.

“Συναρπαστικό εύρημα”

Ανάδοχος Δρ. Ο Elif Koparal δήλωσε ότι οι έρευνες στον τομέα ξεκίνησαν το 2006. Αναφέροντας ότι είναι γνωστό ότι η χερσόνησος είναι οικισμός Νεολιθικής περιόδου, ο Κοπάραλ είπε ότι χάρη σε αυτή τη μελέτη, ένα σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό δίκτυο εμφανίστηκε σε ολόκληρη την περιοχή. Εξηγώντας ότι στα ευρήματα που έλαβαν, παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι εγκαταστάθηκαν σε μια συγκεκριμένη απόσταση ο ένας από τον άλλο εκείνη τη στιγμή, ο Koparal έδωσε τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • “Στις έρευνές μας, βρήκαμε τον Ναό της Αφροδίτης από τον 5ο αιώνα π.Χ. Ήταν ένα συναρπαστικό εύρημα. Τα ερείπια του ναού είναι πολύ εντυπωσιακά. Ένας αγροτικός ναός. Η Αφροδίτη ήταν μια πολύ κοινή λατρεία εκείνη την εποχή. Τα ευρήματα που έχουμε δείξει ότι ήταν επίσης ο Ναός της Αφροδίτης σε αυτήν την περιοχή. Επιφάνεια. Δεν είναι ασυνήθιστο να βρούμε ναό στην έρευνά του, η περιοχή που βρήκαμε δεν ήταν προσβάσιμη με αυτοκίνητο.
  • Είναι προσβάσιμο με 1,5 ώρα με τα πόδια από το μονοπάτι. Βρήκαμε ένα άγαλμα μιας γυναίκας στο πάτωμα και στη συνέχεια μια γυναικεία φιγούρα από τερακότα. Καταλάβαμε από τα ευρήματα ότι πρέπει να υπήρχε περιοχή λατρείας στην περιοχή. Όταν σαρώθηκαν οι επιγραφικές δημοσιεύσεις, έγινε κατανοητό ότι πιθανότατα ήταν ο Ναός της Αφροδίτης. Υπάρχει επίσης μια επιγραφή γύρω από το ναό. Θέτει τα σύνορα λέγοντας «Αυτή είναι η ιερή περιοχή». Αποκαλύψαμε επίσης το σχέδιο ναού με σάρωση στο έδαφος. “

Δηλώνοντας ότι συνάντησαν το πρώτο εύρημα για το ναό το 2016, Assoc. Δρ. Ο Elif Koparal δήλωσε ότι το ανακοίνωσε στον κόσμο με ένα άρθρο. Αναφέροντας ότι το ειδώλιο καταστράφηκε από διάβρωση και βροχή, είπε ο Κοπαράλ. “Αλλά αυτό που μας είπε, αυτό που μας είπε είναι πολύ σημαντικό.” μίλησε.

“Παρακολουθήστε με τους ντόπιους ενάντια στους κυνηγούς θησαυρών”

Επισημαίνοντας ότι οι έρευνες είναι αρκετά επίπονες, ο Elif Koparal δήλωσε ότι είναι πολύ συναρπαστικό να βρούμε ευρήματα και πληροφορίες από το παρελθόν.

Ο Koparal επεσήμανε ότι έχουν αποκτήσει σημαντικές πληροφορίες για τους τύμβους όπου βρίσκονται οι τάφοι των αξιοσημείωτων της κοινωνίας και τα σπήλαια, τα οποία χρησιμοποιούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου ως ιερές περιοχές, και τόνισαν ότι οι μεγαλύτερες απειλές για ιστορικούς χώρους είναι οι κυνηγοί θησαυρών και η αστικοποίηση.

Τονίζοντας ότι καταβάλλουν προσπάθειες με τους ντόπιους για τη διατήρηση των ιστορικών αντικειμένων, ο Κοπάραλ σημείωσε ότι κατά καιρούς κρατούσαν φρουρά ενάντια στους κυνηγούς θησαυρών στην περιοχή.

.Source