20% αύξηση στα ναρκωτικά

Πρόεδρος του Τούρκου Συνδέσμου Φαρμακοποιών Κύπρου Δρ. Το Hope Orphans, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Τουρκικής δημοσίευσης, οι αποφάσεις τιμολόγησης ναρκωτικών στο ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση του 20% του σταδίου του 2020, η αύξηση θα εφαρμοστεί στο δελτίο τύπου που σχετίζεται με τα ναρκωτικά.

Öksüz: Η αύξηση των τιμών αποφασίστηκε να παραμείνει στο 20 τοις εκατό

Η δήλωση του Öksüz έχει ως εξής:

“19 Φεβρουαρίου 2021 Παρασκευή, Τουρκία 31400 Επίσημες αποφάσεις της Εφημερίδας σύμφωνα με τα” Ανθρώπινα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν στην τιμολόγηση σε Τουρκική λίρα αξίας 1 ευρώ, που εφαρμόστηκε την προηγούμενη περίοδο έως το 2021. 1 δεν μπορεί να υπερβαίνει το 20% του η αξία του ευρώ “Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, μια ημέρα αφότου το Υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας της Τουρκίας συγκέντρωσε την επιτροπή αξιολόγησης τιμών, το ευρώ 1 στην αξία του φαρμακευτικού προϊόντος εξέδωσε απόφαση σχετικά με την αίτηση μαζί με το 4,5786” y για να τραβήξετε 3,8155’t.

Ανακοινώθηκε ότι η περίοδος πανδημίας αποσιωπούσε τη φαρμακευτική αγορά λόγω των δυσκολιών που δημιουργεί η Τουρκία στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και το εγχώριο κόστος παραγωγής ναρκωτικών έχει αυξηθεί κατά περίπου 30 τοις εκατό, το κόστος παραγωγής φαρμάκων έχει αυξηθεί σημαντικά. Το αυξημένο κόστος έχει ως αποτέλεσμα το διάταγμα με τίτλους μόνο όταν ο ρυθμός αύξησης των τιμών των ναρκωτικών αναμένεται να είναι 26,4 τοις εκατό, οι αξιωματούχοι της Τουρκίας και οι υπάλληλοι της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας της Τουρκίας των διαπραγματεύσεων καλής πίστης να παραμείνουν στο 20 τοις εκατό της τιμής ως αποτέλεσμα, όπως αποφασίστηκε, δημοσιεύτηκε η Επίσημη Εφημερίδα. “

“Αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται στη χώρα μας.”

“Στη χώρα μας χρειάζονται περίπου το 75 τοις εκατό του αποθέματος φαρμάκων μας σε ιδιωτικά φαρμακεία που βρίσκονται και στις δύο πολιτείες και αποτελούνται από φάρμακα καταγωγής Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η αύξηση που ισχύει το περασμένο Σαββατοκύριακο στις τιμές των ναρκωτικών στην Τουρκία, όλα τα διαδικτυακά συστήματα και προγράμματα παράδοσης ναρκωτικών στη χώρα μας, επειδή είναι ενσωματωμένο στο ρεύμα καθώς η Τουρκία άρχισε να εφαρμόζεται στη χώρα μας. “

“Παρόλο που το μεταφέραμε στο Υπουργείο Υγείας μας, δεν επιτεύχθηκε κανένα αποτέλεσμα”

«Ως Τουρκοκυπριακή Ένωση Φαρμακοποιών, έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι οι σχετικές αυξήσεις φαρμάκων δεν έχουν πραγματοποιηθεί από κανένα εξουσιοδοτημένο συμβούλιο της χώρας μας. Αλλά ταυτόχρονα, παρόλο που ενημερώσαμε το Υπουργείο Υγείας μας για να μάθουμε εκ των προτέρων πόσο αναμένονται οι μέσες αυξήσεις των ναρκωτικών στο πλαίσιο των σχέσεων καλής θέλησης μεταξύ κρατών, δεν επιτεύχθηκαν αποτελέσματα.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η κατανόηση του κοινωνικού κράτους σημαίνει παροχή κατάλληλου επιπέδου ευημερίας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και αποτροπή των πολιτών να πέσουν σε προβλήματα. Στο σημείο που έχουμε φτάσει, η προμήθεια ναρκωτικών από τον πολίτη, που είναι απαραίτητο μέρος του τομέα της υγείας, θα πρέπει να φροντίζεται από το κράτος μας στο πλαίσιο της κατανόησης του κοινωνικού κράτους.

“Οι πολίτες της χώρας μας θα επηρεαστούν άμεσα από την αύξηση των ναρκωτικών”

“Σήμερα, η Δημοκρατία της Τουρκίας με αυξήσεις του 20 τοις εκατό, η εφαρμογή της Γενικής Ασφάλισης Υγείας της πειθαρχίας με τρόπο που είναι πολύ καλός στη χρήση έχει καταφέρει να εξοφλήσει τα κρατικά φαρμακεία δεν θα επηρεαστεί εκατομμύρια πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκία. Ωστόσο, οι πολίτες της χώρας μας θα επηρεαστούν άμεσα από την αύξηση των ναρκωτικών λόγω της έλλειψης συστήματος παρακολούθησης ναρκωτικών, συστήματος αυτοματισμού και γενικής ασφάλισης υγείας, το οποίο οι αρχές που διαχειρίζονται τα θέματα υγείας και φαρμακευτικής της χώρας μας με καθημερινές λύσεις και όχι μακροχρόνιες μακροπρόθεσμες λύσεις.

“Υπεύθυνες είναι οι αρχές που δεν έχουν πέσει πέτρα από το παρελθόν μέχρι σήμερα”

«Εδώ, από την άλλη πλευρά, δεν είναι ο υπεύθυνος πολίτης ή ο φαρμακοποιός που δεν έχει καμία εξουσία, αλλά όπως έχουμε πει, είναι οι αξιωματούχοι που δεν έχουν πέσει πέτρα από το παρελθόν έως σήμερα.

Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ξανά ότι εμείς, οι φαρμακοποιοί, αγωνιζόμαστε με τα προβλήματα που προκαλούνται από την πανδημία στη χώρα μας καθώς και σε όλο τον κόσμο, καθώς και τα προβλήματα που προκαλούνται από λανθασμένες αποφάσεις που ελήφθησαν για τον τομέα μας ως αποτέλεσμα της απουσίας ενός μόνο φαρμακοποιού στο Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας. Ωστόσο, παρά όλες τις αρνητικές συνθήκες, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πολίτες μας, έχουμε καθορίσει τις υπηρεσίες πρόληψης υγείας ως καθήκον προτεραιότητάς μας με κάθε κόστος, παραμένοντας πιστοί στον όρκο του επαγγέλματός μας. “

Source