20.000 δόσεις εμβολίου Sputnik V από τη Ρωσία έφτασαν στη Γάζα

Μια ομάδα με επικεφαλής τον Mohammed Dahlan, αντίπαλο του κινήματος της Φατάχ που ζει στην εξορία στα ΗΑΕ και ανέλαβε την ευθύνη για τη μεταφορά, δήλωσε ότι αυτά τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για ιατρικές ομάδες στη Λωρίδα της Γάζας.

Καταγράφηκε ότι τα εμβόλια παραδόθηκαν στη Γάζα μέσω της Ράφα, της συνοριακής διέλευσης μεταξύ παλαιστινιακών εδαφών και Αιγύπτου.

Η παράδοση εμβολίων Sputnik V είχε προγραμματιστεί για την περασμένη εβδομάδα, αλλά καθυστέρησε μέχρι την Κυριακή.

Ο Ντάλαν, ο οποίος είναι επίσης ειδικός σύμβουλος του πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι Mohammed bin Zayed Al Nahyane, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τα ΗΑΕ θα δωρίσουν αυτά τα εμβόλια στη Λωρίδα της Γάζας.

Το πρώτο τμήμα 2.000 δόσεων του εμβολίου Sputnik κατά του κορανοϊού στάλθηκε στη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη Τετάρτη μετά το κλείσιμο της μεταφοράς από το Ισραήλ.

Η Παλαιστινιακή Αρχή στη Δυτική Όχθη είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι το Ισραήλ εμπόδισε την είσοδο αυτών των εμβολίων στη Γάζα, μια κατοικημένη περιοχή δύο εκατομμυρίων.

Σχεδόν 54.000 λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 500 θανάτων, έχουν καταγραφεί στη Γάζα από την αρχή της πανδημίας, αλλά ιατρικές πηγές ανέφεραν μείωση στις νοσηλείες τις τελευταίες εβδομάδες.

Source