2021 στη σκιά του Kovid-19 – BRTK

2021 στη σκιά του Kovid-19

Ετοιμάζουμε να αφήσουμε πίσω το έτος 2020, το οποίο χαρακτηρίζεται από το ξέσπασμα του Kovid-19, τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2021 συναντάται στη σκιά της επιδημίας.

Απαγορεύονται τα ειδικά προγράμματα παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλους χώρους διασκέδασης.
Η αστυνομία έχει λάβει τα μέτρα ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Ιατρικός Σύλλογος προειδοποίησε ότι όλοι πρέπει να καλωσορίσουν την Πρωτοχρονιά στο σπίτι τους με τα νοικοκυριά τους ή με έναν μικρό αριθμό ανθρώπων.

Η μεγαλύτερη επιθυμία για το 2021 είναι αναμφίβολα «υγεία».
====================== VTR =======================
Ετοιμαζόμαστε να αφήσουμε το 2020 πίσω.

Όταν το ρολόι δείξει αύριο 00.00, θα αποχαιρετήσει το 2020 και θα γίνει το έτος 2021. Η Παρασκευή 1 Ιανουαρίου, η πρώτη ημέρα του νέου έτους, θα είναι αργία.
Στη χώρα, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο, το 2021 θα γίνει δεκτό διαφορετικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Θα συναντήσουμε μια νέα χρονιά στη σκιά της επιδημίας Kovid-19. Εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλοι χώροι ψυχαγωγίας δεν μπορούν να οργανώσουν ειδικά προγράμματα παραμονής της Πρωτοχρονιάς λόγω των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά της επιδημίας COVID-19.

Από την άλλη πλευρά, ένας μικρός δυναμισμός έχει παρατηρηθεί στους χώρους κυκλοφορίας και αγορών από την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου, όταν οι 13οι μισθοί πραγματοποιήθηκαν σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Η τουρκοκυπριακή ιατρική ένωση κάλεσε τους πολίτες να μην βρίσκονται σε πολυσύχναστα μέρη τις τελευταίες μέρες του 2020 και τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου, όταν θα είναι ευπρόσδεκτη η νέα χρονιά, τονίζοντας τι πρέπει να δοθεί προσοχή. Η δήλωση ανέφερε, “Το σωστό είναι να είμαστε στο σπίτι μας με τα δικά μας νοικοκυριά ή με έναν μικρό αριθμό ανθρώπων σε αυτήν την περίοδο για να μην βλάψουμε τους αγαπημένους και τους φίλους μας”.

Η Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι έλαβε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι περνούν τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς σε μια ατμόσφαιρα ειρήνης και ασφάλειας.

Η Γενική Διεύθυνση Αστυνομίας υπενθύμισε επίσης ότι η χρήση μάσκας και η διατήρηση της κοινωνικής απόστασης αποτελεί νομική υποχρέωση σύμφωνα με το άρθρο 36 του νόμου 45/2018 για τις μολυσματικές ασθένειες.

Η Κύπρος θα καλωσορίσει τη νέα χρονιά με καιρό και ελαφρώς συννεφιά. Δεν αναμένεται βροχή στις αρχές του έτους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Τμήματος Μετεωρολογίας. Τις πρώτες μέρες του 2021, η θερμοκρασία του αέρα θα είναι περίπου 18-21 ºC στο εσωτερικό και στις παραλίες.
Πολλοί πολίτες ελπίζουν για λαχειοφόρους αγορές, ίσως το μεγαλύτερο ενθουσιασμό της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Τόσο η Τουρκία όσο και η Εθνική Λοταρία της Κρατικής Λοταρίας της ΤΔΒΚ, τα Χριστούγεννα θα διανείμουν ειδική λαχειοφόρο αγορά με τεράστια τζάκποτ.

Εν τω μεταξύ, οι κρατούμενοι και οι κρατούμενοι στην Κεντρική Φυλακή θα συναντηθούν με την οικογένεια και τους συγγενείς τους σε σύστημα κλειστής προβολής αντί για ανοιχτή συνάντηση λόγω του Kovid-19.

Η υγεία είναι η μεγαλύτερη επιθυμία για το 2021, η οποία θα καλυφθεί υπό τη σκιά της επιδημίας.

2021 στη σκιά του Kovid-19
Ετοιμάζουμε να αφήσουμε πίσω το 2020, που χαρακτηρίζεται από την επιδημία
Απαγορεύονται τα ειδικά προγράμματα παραμονής της Πρωτοχρονιάς σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλους χώρους διασκέδασης
Η Ιατρική Ένωση καλεί να μην βρίσκεστε σε πολυσύχναστα μέρη
Η αστυνομία λαμβάνει μέτρα ασφαλείας στο υψηλότερο επίπεδο
Είναι σαφές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. δεν αναμένεται βροχή
Θα υπάρχει θέα με το σύστημα κλειστής όρασης στην Κεντρική Φυλακή

Source