2021 Στρατηγικά ζητήματα στην Τουρκία … – Naim Babüroğlu

Αυτές τις μέρες αποχαιρετούμε το 2020, ας αξιολογήσουμε στρατηγικά ζητήματα για το μέλλον της Τουρκίας.

ΤΡΟΜΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ PKK / PYD

Η Τουρκία υπενθύμισε τον πολιτικό της σκοπό για τις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν στη Συρία:

1-Να εξουδετερώσει την τρομοκρατική οργάνωση PYD / PKK,
2-Για να αποφευχθεί ο τρομοκρατικός διάδρομος,
3-Διασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής των Συρίων προσφύγων στις χώρες τους,
4-Συμβολή στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Κάθε στρατιωτική δράση πρέπει να πληροί τους καθορισμένους πολιτικούς στόχους. Ως εκ τούτου, οι στρατιωτικοί στόχοι επιλέγονται για την επίτευξη πολιτικών στόχων.. Δυστυχώς, οι τέσσερις πολιτικοί στόχοι που έθεσε η πολιτική αρχή δεν μπορούσαν να επιτευχθούν ως αποτέλεσμα της «Άνοιξης της Ειρήνης της Επιχείρησης», η οποία ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου 2019 και σταμάτησε στις 17 Οκτωβρίου 2019 υπό την πίεση των ΗΠΑ.

Η τρομοκρατική οργάνωση PYD / PKK έπρεπε να απομακρυνθεί από μια «Ασφαλή Ζώνη» που θα δημιουργηθεί με πλάτος 480 χιλιόμετρα και βάθος 30-32 χιλιόμετρα. Μετά τις ΗΠΑ και 480 που αντιστοιχούν στο αποτέλεσμα συμφωνίας με τη Ρωσία, αλλά η Τουρκία είχε τον έλεγχο των 140 χιλιομέτρων. Η περιοχή, η οποία έχει πλάτος περίπου 340 χιλιόμετρα και βάθος 30 χιλιόμετρα, βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της συριακής διοίκησης και της τρομοκρατικής οργάνωσης PYD / PKK. Σε αυτήν την περιοχή, μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας από τα σύνορα με την Τουρκία εφαρμόζονται στις κοινές περιπολίες των 10 χιλιομέτρων.

Η Τουρκία, ο Abilmeliydi λένε όχι στην επιχείρηση των ΗΠΑ για διακοπή της εκτύπωσης. Οι στρατιωτικοί στόχοι που είχαν προγραμματιστεί στην «Ειρηνική Άνοιξη της Επιχείρησης» έπρεπε να επιτευχθούν και οι πολιτικοί στόχοι έπρεπε να επιτευχθούν. Δεν συνέβη… Με άλλα λόγια, η τρομοκρατική απειλή του PYD / PKK δεν έχει μειωθεί, έχει μετατραπεί σε τρομοκρατικό κράτος 60 χιλιάδων με την υποστήριξη των ΗΠΑ και έχουν ληφθεί μέτρα για την ενσωμάτωσή του στο Βόρειο Ιράκ.

ΣΥΡΙΑ

Το 2011, ο γείτονας της Τουρκίας Suriye’y. Σήμερα, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία βρισκόταν στη γειτονική Συρία. Όποιος βλέπει ο ένας τον άλλον ως απειλές παγκόσμιας ισχύος στις δύο χώρες, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να γείτονες, περιορίζει τους ελιγμούς της Τουρκίας και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Σύμφωνα με έρευνα, ένας εμφύλιος πόλεμος μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον 15-20 χρόνια εάν όλα πάνε καλά. Έτσι, η εσωτερική ζύμωση στη Συρία θα είναι τουλάχιστον 10-20 χρόνια αναγκάζονται να ζήσουν μια καλύτερη Τουρκία. Σίγουρα, αν όλα πάνε θετικά. Η παρουσία των Η.Π.Α. είναι μια παγκόσμια ράμπα για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της αναταραχής στη Συρία. Η Τουρκία, με τη Συρία, που υπογράφηκε το 1998, θα έπρεπε να είχε αναφερθεί στο ενεργό κράτος μέχρι τη συμφιλίωση. Δεν συνέβη…

ΣΥΡΙΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ο αριθμός των προσφύγων από τη Συρία είναι περίπου τέσσερα εκατομμύρια. Το 47% είναι κάτω των 18 ετών. Περίπου 400 συριακά μωρά γεννιούνται την ημέρα. περίπου 150 χιλιάδες το χρόνο. Δηλαδή, 150 χιλιάδες νέοι συριακοί πληθυσμοί ετησίως. Κοιτάζοντας την κατανομή των συριακών προσφύγων σε διάφορες χώρες, υπάρχει μια εντυπωσιακή εικόνα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η Τουρκία 3 εκατομμύρια 635 χιλιάδες, ο Λίβανος 1 εκατομμύριο, η Ιορδανία 660 χιλιάδες, το Ιράκ 250 χιλιάδες, η Αίγυπτος 130 χιλιάδες, η Γερμανία 530 χιλιάδες, η Σουηδία 130 χιλιάδες, η Αυστρία 50 χιλιάδες, ο Καναδάς 54 χιλιάδες ΗΠΑ 33 χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες έχουν αποδεχθεί.

Οι ΗΠΑ έχουν αλλάξει τη δημογραφική δομή από την τρομοκρατική οργάνωση PKK / PYD για το τρομοκρατικό κράτος στη Συρία, δεν θέλει να επιστρέψουν οι πρόσφυγες. Η ΕΕ δεν θέλει να επιστρέψει στις χώρες των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία. Η τρομοκρατική οργάνωση PYD / PKK επίσης δεν θέλει να επιστρέψουν οι πρόσφυγες επειδή έχουν καταλάβει τα μέρη που μετανάστευσαν. Οι ΗΠΑ άλλαξαν τον χάρτη, αλλά δέχεται το πολύ 33 χιλιάδες πρόσφυγες, η Δύση υποστήριξε τις ΗΠΑ, αλλά δεν δέχεται πολλούς αιτούντες άσυλο. Οι χώρες του Κόλπου δεν δέχονται Σύριους πρόσφυγες. Οι περισσότερες από αυτές τις χώρες υποστηρίζουν τη διάλυση της Συρίας και του τρομοκρατικού κράτους του PKK / PYD. φεύγοντας από τον πόλεμο, οι Σύριοι κατέφυγαν στην Τουρκία θα πρέπει να μπορούν να πάνε στη χώρα που θέλουν.

Οι ΗΠΑ πωλούν το πετρέλαιο στην περιοχή που καταλαμβάνεται στη Συρία, καλύπτοντας τα έξοδά τους και παρέχοντας οικονομική υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK / PYD. Διανείμετε το εισόδημα από πετρέλαιο στους πρόσφυγες, ξοδέψτε αυτά τα χρήματα για την επιστροφή των προσφύγων και παρέχετε ευκολία επιστροφής στα εδάφη τους. Ποιος είναι ο σκοπός να έρθεις στην περιοχή από 10 χιλιόμετρα μακριά και να καταλάβεις το πετρέλαιο; Δεν έμαθαν μαθήματα από το Αφγανιστάν; Η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρες να μην παίξουν αυτό το πρόγραμμα μετανάστευσης.

İDLİB

Το Idlib είναι το 5% της επιφάνειας της Συρίας. Η Τουρκία (Hatay) έχει όριο 130 χιλιόμετρα. Το Idlib είναι μια απειλητική γεωγραφία όπου συγκεντρώνονται τρομοκράτες, ριζοσπαστικά στοιχεία και αντίπαλοι. Στην έκθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με ημερομηνία 15 Ιουλίου 2019, αναφέρεται ότι μέρος του DAESH / ISIS διέσχισε το Idlib. Στην έκθεση, ¨Το Idlib και το Αφγανιστάν είναι οι δύο περιοχές όπου οι ξένοι τρομοκράτες είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι.περιλαμβάνεται. Idlib, ¨Έχει γίνει το μεγαλύτερο ανατρεπόμενο στον κόσμο όσον αφορά τους ξένους τρομοκράτες μαχητές¨ καταγράφεται. Η έκθεση του ΟΗΕ υπογραμμίζει στην πραγματικότητα το ακόλουθο γεγονός: Το Idlib βρίσκεται 130 χιλιόμετρα σύνορα με την Τουρκία, το Αφγανιστάν έχει μετατραπεί σε ένα μικρό …

Το Idlib, αποτελεί σημαντική απειλή για το μελλοντικό δυναμικό της Τουρκίας. Ωστόσο, οι αριθμοί ανέρχονται σε περίπου 30-40 χιλιάδες ριζοσπαστικές τρομοκρατικές ομάδες (Al Qaeda, Al Nusr, ως ISID), μια σημαντική απειλή για την Τουρκία. Ποια χώρα θα ήθελε να είναι γείτονες με λίγο Αφγανιστάν;

ΙΡΑΚ

Το μεγαλύτερο στρατόπεδο του PKK στο Βόρειο Ιράκ ήταν ο Καντίλ. Ως αποτέλεσμα της αναταραχής και της αστάθειας στο βόρειο Ιράκ, το PKK εγκαταστάθηκε επίσης στο Σιντζάρ και σε άλλες περιοχές. Από την Τουρκία από το Kandil 180, Sincar’ın 80 χιλιόμετρα. Σιντζάρ, τρομοκράτες στην Τουρκία μπορεί να είναι ένα μέρος για είσοδο σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Το PKK δεν εκκένωσε το Σιντζάρ. Οι ΗΠΑ αναφέρουν ότι έχουν λάβει μέτρα για την εξουδετέρωση του PKK, αλλά παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK / PYD. Ενώ ο “θείος Χασάν” είναι αναποτελεσματικός, ο “θείος Χασάν” μετατρέπεται σε κατάσταση.

Η αστάθεια και η αναταραχή στο Ιράκ παρέχουν ένα ευνοϊκό κλίμα για το PKK και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις να κερδίσουν χώρο και να εγκατασταθούν. Αυτό θα έχει όλο και περισσότερο αρνητικό αντίκτυπο στην ασφάλεια της Τουρκίας. Η Τουρκία πρέπει να συνεργαστεί για το θέμα αυτό με την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ. Πρέπει να αποτρέψει τα βήματα ολοκλήρωσης της βόρειας Συρίας και του βόρειου Ιράκ.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΕΜΗ

Η Τουρκία και η ΤΔΒΚ δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο, και το GASC με άλλες χώρες της Ελλάδας οι επιχειρήσεις γεωτρήσεων φυσικού αερίου είναι ένα στρατηγικό ζήτημα για την Τουρκία. Πρέπει να αναμένεται ότι οι ενεργειακοί πόλεμοι και ο αγώνας εξουσίας θα ενταθούν το 2021 στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΛΙΒΥΗ

Η Τουρκία αρχικά το 2011, «Τι κάνεις στη Λιβύη του ΝΑΤΟ», υποστήριξε κατά της επέμβασης στη Λιβύη, αλλά είχε συνεισφέρει έξι-bit λίγο μετά. Αυτή η υποστήριξη προς τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τις δυτικές χώρες ήταν ένα στρατηγικό λάθος. Η Τουρκία, καταστρέφοντας την εθνική κυβέρνηση συμφιλίωσης με έδρα την Τρίπολη της συμφωνίας δικαιοδοσίας που υπεγράφη στις 27 Νοεμβρίου 2019, δήλωσε ότι το έργο σταμάτησε να μετράει. Ωστόσο, η ΕΕ, ειδικά οι ΗΠΑ, αντέδρασαν στη συμφωνία και συμμετείχαν στην Ελλάδα.

Η Τουρκία, η Εθνική Κυβέρνηση Συμφιλίωσης (UMH) με έδρα την Τρίπολη, υποστήριξε, με έδρα το Τομπρούκ, με τη συμφωνία της Κυβέρνησης των Αντιπροσώπων ως άκυρη. Το Haft βρίσκεται μπροστά στις δυνάμεις της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Αιγύπτου, των ΗΑΕ, υποστηρίζει η Σαουδική Αραβία. Η Ρωσία κινείται με τη Συρία στην Τουρκία. Βρίσκεται απέναντι από τη Ρωσία στη Λιβύη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Τουρκία, ο κατασχεμένος έλεγχος του κανόνα κατά της παροχής ισχύος Η Haft βρίσκεται μπροστά από το πέρασμα και ακύρωσε τις συμφωνίες που έγιναν στην Τουρκία. Ή, η συμφωνία των δυτικών και ανατολικών μετώπων για να εξασφαλιστεί ότι ξένοι στρατιώτες στη Λιβύη θα εγκαταλείψουν τη χώρα. Οι διαιρέσεις και οι συγκρούσεις του UMH στο πλαίσιο της υποστήριξης της Τουρκίας, ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά την Τουρκία. Στη Λιβύη, η πρωτοβουλία της Ρωσίας, της Αιγύπτου και της Γαλλίας αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΥΝΑΣ S-400

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ, ένα μήνα για να παραδώσει την Προεδρία της Τουρκίας έλαβε το σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, το ψήφισμα κυρώσεων που εγκρίθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2020 συζητήθηκε δύο χρόνια. Η CAATSA εφαρμόστηκε σε χώρες όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν, τις οποίες οι ΗΠΑ θεωρούν απειλή.Ο νόμος της Αμερικής για τον αγώνα ενάντια στους εχθρούς της μέσω κυρώσεων. Πέντε αντικείμενα επιλέχθηκαν από 12 είδη κυρώσεων, ελαφρύτερες κυρώσεις από άλλες. Αυτές οι κυρώσεις επιβάλλονται σε μέλος του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά. Έτσι, με αυτές τις κυρώσεις, η Τουρκία έγινε αποδεκτή ως εχθρός των Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό είναι επίσης ένα πρώτο …

Οι ΗΠΑ και η Τουρκία δεν πληρώνουν 1,25 δισ. Δολάρια και τα μαχητικά αεροσκάφη F-35. Επίσης, για την άρση των κυρώσεων με την πληρωμή 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, το S-400 συνδέεται με τον όρο της χρήσης από την Τουρκία. Απειλεί επίσης με πρόσθετες κυρώσεις. Η Τουρκία, ανταποκρινόμενη σε αυτές τις κυρώσεις, ικανοποιήθηκε με απλή καταδίκη. Δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμη το S-400. Κυρώσεις CAATSA ¨Το σπαθί του Νταμόκλ¨ ως πρόβλημα για την Τουρκία. Τουρκία, το S-400 δεσμεύεται να μην χρησιμοποιήσει; Αυτό το ζήτημα φαίνεται να διευκρινίζεται στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ του Φεβρουαρίου 2021 και στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Μαρτίου 2021.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η Τουρκία θα αντιμετωπίσει τις στρατηγικές προκλήσεις το 2021:

1- Πρόβλημα BEKA (υπαρξιακό): Το πρόβλημα της προστασίας της γεωγραφικής ακεραιότητας. Ανάπτυξη σε γειτονικές χώρες και ενίσχυση της τρομοκρατικής οργάνωσης PYD / PKK.

2- İDLİB: Στο παρελθόν, υπήρχε μια αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση PKK. Τώρα, το PKK PYD, ο Isidor, ο El Nusr ο (Αλ Κάιντα) και μια Τουρκία που έπρεπε να αγωνιστούν για να φετιλλ. Η τοποθεσία του Idlib και ο τρόμος που κρύβει αποτελούν σημαντική πιθανή μελλοντική απειλή.

3- ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: Για να είναι επιτυχής στο εξωτερικό, το εσωτερικό σας πρέπει να είναι δυνατό. Στην Τουρκία, οι άνθρωποι είναι πολωμένοι. Με τόσο ακραία πόλωση, η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι απειλές και επηρεάζει αρνητικά την Τουρκία. ΑτατούρκΤο κύριο πράγμα είναι το εσωτερικό. Αυτό το μέτωπο είναι το μέτωπο που σχηματίζεται από ολόκληρο το έθνος. Το εξωτερικό μέτωπο είναι το οπλισμένο μέτωπο του στρατού ενάντια στον εχθρό. Αυτό το μέτωπο μπορεί να νικήσει. αλλά δεν μπορεί ποτέ να καταστρέψει μια χώρα. Είναι η κατάρρευση του εσωτερικού που καταστρέφει την πατρίδα από την ίδρυσή της.Αυτος λεει. Αυτή η λέξη είναι η ετυμηγορία του μεγαλύτερου πλοιάρχου στρατηγικής στην ιστορία του παγκόσμιου πολέμου.

4- ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ: Το πρόβλημα της αξίας βρίσκεται στη ρίζα των προβλημάτων που αντιμετωπίστηκαν. Το κενό του εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού, κυρίως του προσωπικού TSK και άλλων θεσμών, το οποίο ρευστοποιήθηκε μέσω αγωγών συνωμοσίας, δεν μπορούσε να καλυφθεί. Η ζημιά στο σύστημα αξίας δεν καθιστά δυνατή τη λήψη των σωστών αποφάσεων και τη λήψη κατάλληλων μέτρων. Τα λάθος βήματα που λαμβάνονται στην εξωτερική και την εσωτερική πολιτική προκαλούν αποτελέσματα που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στο μέλλον. Όχι πίστη, αξία …

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Τι είπε ο Sun Tzu πριν από 2.500 χρόνια… “Η τελειότητα δεν είναι να κερδίζεις κάθε μάχη με μάχη. Η καλύτερη στρατηγική είναι να κερδίσετε χωρίς αγώνα” Αυτή είναι η αμετάβλητη και έγκυρη διάταξη της ιστορίας του πολέμου… “Η χρήση της «σκληρής δύναμης», η «στρατιωτική δύναμη» είναι μια μέθοδος. Αλλά χρησιμοποιώντας “soft power”, “hard power” κατάλληλα, “smart power”τύπος. Συμμετοχή του Χατάι της Τουρκίας, η επιτυχία της Τουρκίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο να παραμείνει εκτός της Κυπριακής Ειρηνευτικής Επιχείρησης το 1998, η απομάκρυνση των τρομοκρατών από τη Συρία, μια τέτοια συμφωνία “έξυπνη δύναμηΕίναι τα αποτελέσματα της στρατηγικής.

Ο στόχος είναι το κλειδί για τη στρατηγική. Παράλογοι και ασυνεπείς στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν με καμία στρατηγική. Η φαντασία και το πάθος δεν μπορούν ποτέ να είναι στρατηγική.

Source