23 Απριλίου μήνυμα από την ένωση συνταξιούχων αξιωματικών

Ο Σύνδεσμος Τουρκικών Συνταξιούχων Αξιωματικών της Κύπρου εξέδωσε μήνυμα με την ευκαιρία της Εθνικής Κυριαρχίας και της Ημέρας του Παιδιού στις 23 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Kazim και είπε στο μήνυμά του:

«Το παντοδύναμο τουρκικό έθνος και ο τουρκοκύπριος λαός, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτού, είναι δικαιολογημένοι και περήφανοι. Συγχαίρουμε ειλικρινά την 23η Απριλίου Εθνική Κυριαρχία και Ημέρα του Παιδιού ». Και είπε,« Σήμερα, όταν όλα πιστεύεται ότι τελειώνουν και οι ελπίδες τελειώνουν, παρά όλες τις δυσκολίες και τις αδυναμίες, με μεγάλες θυσίες, ο μεγάλος ηγέτης, ο μοναδικός πολιτικός , Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ οδήγησε στην πατρίδα του τουρκικού έθνους, σε μάχες που ξεκίνησαν ενάντια σε εκείνους που απειλούν την ανεξαρτησία και την ελευθερία, ο Ιησούς ανακηρύχθηκε σε όλα τα έθνη της κυριαρχίας του τουρκικού έθνους, το πιο σημαντικό βήμα και ένδειξη ενός νέου και σύγχρονου θεσμοποίηση, η Τουρκία είναι ευτυχισμένη μέρα που ιδρύθηκε η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση. “

Και δήλωσε ότι ο Atatürk καθιέρωσε την ίδρυση και το έργο της Συνέλευσης ακολουθώντας τον στόχο του εκσυγχρονισμού, χωρίς να ξεφύγει από τις ιδέες και τις προσπάθειές του, προκειμένου το τουρκικό έθνος να πάρει τη θέση του μεταξύ των σύγχρονων πολιτισμών, ακόμη και στα εδάφη της Ανατολίας που υποβλήθηκαν. στην υλική και ηθική καταστροφή και τις συνθήκες και τις συνθήκες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας.

«Μετά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, ο μεγάλος ηγέτης είπε:« Η κυριαρχία δεν αποδέχεται καμία έννοια, μορφή και χρωματική συνεργασία », δήλωσε μια δημοκρατία όπου« η κυριαρχία είναι το άνευ όρων και άνευ όρων έθνος »και η δημοκρατία είναι ο καθοριστικός και επιστημονικός οδηγός» ακολουθεί:

“Με βάση την ιδρυτική φιλοσοφία της Τουρκικής Δημοκρατίας. Οι αρχές που θα διασφαλίσουν την επίτευξη των στόχων των σύγχρονων πολιτών, της κοινωνίας και του κράτους έχουν εφαρμοστεί προσεκτικά. Γυναίκες και άνδρες εξίσου, η ανεξαρτησία είναι μόνιμη, δημοκρατική, κοσμική, κοινωνική κατάσταση δικαίου που είναι ικανή της φύσης, στην υπηρεσία του έθνους του Ατατούρκ, ήταν το σημαντικότερο έργο και δώρο του κράτους της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Ο Atatürk έχει υιοθετήσει να ζήσει με τις αρχές και τις επαναστάσεις του και θα συνεχίσει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του και να προστατεύει τις αξίες του στο μέλλον, όπως και στο παρελθόν, προκειμένου να φτάσει στο σύγχρονο και προηγμένο επίπεδο πολιτισμού που του έδειξε, να ζήσει ελεύθερα , για να διατηρήσει την ύπαρξη και την κυριαρχία του στο νησί για πάντα.

Με την ευκαιρία αυτή, ενώ γιορτάζουμε την Εθνική Κυριαρχία και την Ημέρα του Παιδιού στις 23 Απριλίου με τα πιο ειλικρινά συναισθήματα, ειδικά για το έθνος μας και ιδιαίτερα τα παιδιά μας, τον Αιώνιο Αρχηγό Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και τους μάρτυρες μας που θυσίασαν τη ζωή τους, οι βετεράνοι μας ο οποίος πέθανε, υποκλίθηκε με σεβασμό για άλλη μια φορά μπροστά στη μνήμη των αγίων μας, τιμούμε τους ευγενικούς βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη και ευγνωμοσύνη. “

.Source