23 Απριλίου Μήνυμα από τον Σύνδεσμο Μουτζαχεντίν Κύπρου TMT

Ο Σύνδεσμος Μουτζαχεντίν Κύπρου TMT γιόρτασε τα παιδιά του κόσμου δημοσιεύοντας ένα μήνυμα με την ευκαιρία της 23ης Απριλίου Εθνικής Ημέρας για την Παιδική Κυριαρχία

Στη γραπτή του δήλωση, ο Βέλη Κορέλη, Γενικός Συντονιστής του Τμήματος Νεολαίας του Συλλόγου, δήλωσε:

«Στις 23 Απριλίου 1929, έδωσε αυτές τις διακοπές σε παιδιά. Πρόκειται για μια τέτοια γιορτή που, πέρα ​​από την πρώτη χώρα που παρουσιάζει διακοπές σε παιδιά, είναι η πρώτη γιορτή που παρουσιάζεται στα παιδιά του κόσμου και γιορτάζεται με εθνικό ενθουσιασμό κάθε χρόνο από τότε. Φέτος, θα γιορτάσουμε την Εθνική Ημέρα Κυριαρχίας και Παιδιού της 23ης Απριλίου, όχι στα χωράφια, στα μνημεία, αλλά στα σπίτια μας, στις καρδιές μας λόγω της επιδημίας.

Ο Atatürk, ο οποίος ήθελε να μεταφέρει τη Δημοκρατία και την ανεξαρτησία της στις μελλοντικές γενιές, παρουσιάζοντας στις 23 Απριλίου ως δώρο στα παιδιά, δήλωσε στην εναρκτήρια ομιλία της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης την 1η Μαρτίου 1922. «Ανεξάρτητα από τα όρια της εκπαίδευσής τους, τα παιδιά και οι νέοι μας ανατροφής θα πρέπει να διδαχθούν, πρώτα απ ‘όλα, την ανάγκη καταπολέμησης των στοιχείων που είναι εχθρικά για την ανεξαρτησία της χώρας, τη δική της ταυτότητα και τις εθνικές παραδόσεις».

Ο λόγος του δεν πρέπει να ξεχνιέται και πρέπει να αντιμετωπίζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Γιατί να το θυμάστε; Το να κατανοείς τον Atatürk δεν είναι απαραίτητα να βλέπεις το πρόσωπό του, αλλά αν καταλαβαίνεις και νιώσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, αυτό είναι αρκετό.

Χαρούμενη 23η Απριλίου Εθνική Ημέρα Παιδιού Κυριαρχίας στη χώρα μας, την πατρίδα, τον Τουρκικό Κόσμο και όλα τα παιδιά του κόσμου. “

.Source