24 Απριλίου Πρόσκληση από τουρκικές ΜΚΟ στις ΗΠΑ στο Μπάιντεν

Οι τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που λειτουργούν στις ΗΠΑ κάλεσαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στις 24 Απριλίου να αποτρέψουν τους Αρμένιους να εκφράσουν τους λεγόμενους ισχυρισμούς γενοκτονίας.

Στην επιστολή που εστάλη στο Μπάιντεν από την τουρκοαμερικανική διευθύνουσα επιτροπή (TASC), “Είναι σημαντικό για την τουρκοαμερικανική κοινότητα η προεδρική σας δήλωση στις 24 Απριλίου να μην χαρακτηρίσει την οθωμανική-αρμενική τραγωδία ως έγκλημα γενοκτονίας”. Είπε.

Στην επιστολή, σημειώθηκε ότι το TASC εκπροσωπεί ένα εκατομμύριο άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων από τουρκικές, αζερμπαϊτζάν και τουρκικές κοινότητες, και σημείωσε ότι υποστηρίζουν την αποστολή του Μπάιντεν να βελτιώσει τις υπάρχουσες βαθιές διαιρέσεις η χώρα.

Στην επιστολή που υπογραμμίζει ότι η τραγική απώλεια ζωής ως αποτέλεσμα των αρμενικών ταραχών μεταξύ του 1885-1919 και των οθωμανικών αντιδράσεων σε αυτούς εκφράστηκε βαθιά λύπη, «Ο συμβιβασμός παρά οι κατηγορίες γενοκτονίας είναι ένας δίκαιος και κατάλληλος τρόπος για να προχωρήσουμε». κοινοποιήθηκε η έκφραση.

Στην επιστολή, υπενθυμίστηκε ότι σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών της Γενεύης και τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το περιστατικό των Αρμενίων δεν θεωρείται «γενοκτονία», «Αντί να συκοφαντεί στις 24 Απριλίου, σας προσκαλούμε να ηγηθείτε για να τα φέρουν μαζί. ” Είπε.

“Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΑ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ”

Η Συνέλευση των Τουρκοαμερικανικών Συλλόγων που εδρεύει στην Ουάσινγκτον (ATAA) έστειλε μια ανοιχτή επιστολή στον Μπάιντεν και τους κάλεσε να λάβουν υπόψη όχι μόνο την αρμενική προπαγάνδα αλλά και το μισό εκατομμύριο τουρκοαμερικάνικη κοινωνία που εκπροσωπούν.

Στην επιστολή, η ιστορία της χειραγώγησης από λανθασμένη ερμηνεία και τα έθνη λεκιάζουν τις προσπάθειές τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και έφεραν έξι που προσβάλλουν τους Τούρκους σε όλο τον κόσμο, που επιβάλλονται από την «γενοκτονία» των Αρμενίων για τη φράση, «Κάθε προσπάθεια μεγάλη βλάβη για τους Τουρκοαμερικανούς κοινότητας και της εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Τουρκίας. ” Είπε.

Η επιστολή τόνισε ότι οι συζητήσεις για την τραγωδία των Οθωμανών Αρμενίων μπορούν να επιλυθούν μέσω ανοιχτών και σχολαστικών ιστορικών και νομικών μελετών και είπε, “Όπως και με πολλά ζητήματα που μας αφορούν Αμερικανούς, κύριε Πρόεδρε, η τουρκική αμερικανική κοινότητα ελπίζει ειλικρινά ότι θα ηγηθείτε όλων από εμάς ηθικά. ” συμπεριλήφθηκε δήλωση.

.Source