26 άτομα σκοτώθηκαν από τον Covid-19 μετά την επίσκεψη του Άγιου Βασίλη στο Βέλγιο

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 85 ηλικιωμένοι που χρειάζονταν περίθαλψη έμειναν στο Γηροκομείο Hemelrijck, που βρίσκεται στο βόρειο λιμάνι της Αμβέρσας, και ότι σχεδόν όλοι, συμπεριλαμβανομένων 40 ατόμων που υπηρετούν στο ίδρυμα, είχαν θετικά αποτελέσματα για το Covid-19.

Οι αξιωματούχοι του Hemelrijck δήλωσαν ότι μια ομάδα εθελοντών που μεταμφιέστηκαν ως Άγιος Βασίλης και ο βοηθός του Zwarte Piet επισκέφτηκαν το γηροκομείο στις 5 Δεκεμβρίου, προκειμένου να δώσουν ηθικό στους ηλικιωμένους στο γηροκομείο λόγω των διακοπών των παιδιών Sinterklaas που γιορτάστηκαν στο Βέλγιο.

Μετά την επίσκεψη, 26 άτομα, ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι, πέθαναν στο ίδρυμα, ενώ ο τοπικός Τύπος έγραψε ότι η κατάσταση ορισμένων ονομάτων που είχαν πιαστεί coronavirus επιδεινώθηκε.

Ο ειδικός της επιδημίας Marc Van Ranst δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα της έρευνας, διαπίστωσαν ότι ο ιός εξαπλώθηκε από την ίδια πηγή και δηλώθηκε ότι δεν ήταν γνωστό ότι οι άνθρωποι που πραγματοποίησαν την ηθική επίσκεψη μεταφέρουν το Covid-19. Αφού εξέτασε τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης ηθικού, αποκαλύφθηκε ότι πολλοί κάτοικοι του γηροκομείου δεν φορούσαν μάσκες.

Ενώ ένα άτομο του οποίου ο συγγενής πέθανε στο γηροκομείο πήγε το ίδρυμα στο δικαστήριο, ο δήμος της πόλης δήλωσε σε δήλωση ότι η επίσκεψη στον Άγιο Βασίλη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πολλούς θανάτους, ήταν “εντελώς ανεύθυνη”.

Ενώ έχουν παρατηρηθεί περισσότερες από 648 χιλιάδες περιπτώσεις κοροναϊού στο Βέλγιο, με πληθυσμό 11,5 εκατομμύρια, περίπου 20 χιλιάδες άτομα πέθαναν λόγω της επιδημίας.

Source