3ετής εμπάργκο στο Κατάρ ανυψώνει, 4 αραβικές χώρες καταλήγουν σε συμφωνία

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έκλεισαν τα χερσαία, αεροπορικά και θαλάσσια σύνορά τους με το Κατάρ από τον Ιούνιο του 2019 και διέκοψαν τις οικονομικές τους σχέσεις με αυτήν τη χώρα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ ανακοίνωσε σε δήλωση ότι επετεύχθη συμφωνία για το άνοιγμα των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών συνόρων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ από σήμερα το απόγευμα.

Στην τηλεοπτική ομιλία του, ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Ahmed Nasser Mohammed es-Sabah δήλωσε ότι οι εμιράτες του Κουβέιτ και του Κατάρ είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman.

“Έχει επιτευχθεί συμφωνία για το άνοιγμα των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών συνόρων μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ απόψε.” Χρησιμοποιώντας τις δηλώσεις του, ο Υπουργός του Κουβέιτ δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να επιλυθούν όλα τα ζητήματα μεταξύ του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ μίλησε στο Reuters σχετικά με την ανωνυμία και δήλωσε ότι θα υπογραφεί συμφωνία στη Σαουδική Αραβία για την επίλυση της κρίσης την Τρίτη και είπε: «Έχουμε κάνει μια σημαντική ανακάλυψη στο χάσμα του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου».

Source