“3ο Φεστιβάλ Muğla Tarhana” που οργανώνεται σε ψηφιακό περιβάλλον

Διαφήμιση

MUĞLA (AA) – Το “Φεστιβάλ Muğla Tarhana”, το οποίο πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά φέτος στην περιοχή Menteşe της Muğla, οργανώθηκε ψηφιακά στο πλαίσιο νέων μέτρων κοροναϊού (Kovid-19).

Στην εκδήλωση που μοιράστηκε η πλατφόρμα Future for Muğla (MIG) από τους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων της πλατφόρμας, παρουσιάστηκε η Muğla Göce tarhana.

Η εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με το διαφημιστικό βίντεο, συνεχίστηκε με τα λαϊκά τραγούδια των Kerimoğlu Zeybeği και Muğla Alaşar, που εκφράστηκαν από τον καθηγητή μουσικής Murat Tustaş.

Ο διάσημος σεφ Timur Kocabıçak έδωσε πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία του Muğla tarhana, το περιεχόμενο και τα οφέλη του και εξήγησε την προετοιμασία του πρακτικά.

Η καθηγήτρια του προγράμματος μαγειρικής του Μαθήματος Mu Schoolla Sıtkı Koçman University Ortaca, Selma Atabey, έδωσε πληροφορίες για τα παραδοσιακά τρόφιμα.

Πραγματοποιήθηκε μια συνομιλία με τον αρχιτέκτονα-συγγραφέα Ertuğrul Alada Saad και τον Saadettin ekzbek σχετικά με την ιστορία του Saburhane.

Ο Zeynep Dişcigil παρουσίασε επίσης μια μουσική συναυλία λαϊκών τραγουδιών Muğla με όργανα κλασικής μουσικής.

Ο Πρόεδρος της πλατφόρμας της MIG Mehmet Rifat Kahyaoğlu, στην εναρκτήρια ομιλία του φεστιβάλ, εξήγησε ότι η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από τη συγκέντρωση ανθρώπων από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους στο Menteşe το 2015 που έδωσαν τις καρδιές τους στον Muğla.

Υπενθυμίζοντας ότι το Φεστιβάλ Muğla Tarhana διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2018 με την υποστήριξη του Δήμου Menteşe, του Μητροπολιτικού Δήμου Muğla και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Muğla, ο Kahyaoğlu είπε:

“Με το φεστιβάλ, στοχεύουμε να συμβάλουμε στην προώθηση των πολιτιστικών αξιών της περιοχής μας στο Saburhane, την καλύτερη διατηρημένη ιστορική πλατεία του Muğla. Η Muğla tarhana, η οποία έχει γίνει γεωγραφική ένδειξη, είναι βροχερή για τους κατοίκους Muğla με το ξηρό και διατηρημένο έντερο, το γιαούρτι, τα μαύρα μπιζέλια, το κόκκινο πιπέρι, το αποστεωμένο κρέας και το σκόρδο. το ελιξίριο του αέρα, η θεραπεία για τους ασθενείς, ήταν το βασικό φαγητό της παιδικής μας ηλικίας. “

Δηλώνοντας ότι διοργανώνουν το Φεστιβάλ Muğla Tarhana, το οποίο διοργανώνεται τακτικά τον Οκτώβριο στην πλατεία Saburhane τον Οκτώβριο για δύο χρόνια, φέτος ψηφιακά, αν και με καθυστέρηση, είπε: «Αν δεν μπορούμε να συναντηθούμε και να γιορτάσουμε ενθουσιώδη όπως πριν, όταν καταλαβαίνουμε ότι η υγεία μας είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός που έχουμε Θέλαμε η Muğla tarhana, η οποία είναι η μοναδική γεύση του πολιτισμού Muğla, να περάσει τα όρια του τόπου όπου βρίσκεται και να είμαστε φιλοξενούμενοι όλων των ψηφιακών πλατφορμών. ” μίλησε.

Το φεστιβάλ τελείωσε με τη συναυλία του καλλιτέχνη Serhat Yaş.

.Source