3 αρχεία σεξουαλικής παρενόχλησης στον αθλητισμό. Οι δημόσιες διαμαρτυρίες από ανθρώπους πολιτισμού έδεσαν τα χέρια των ερευνητών

Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός βρίσκονται στο προσκήνιο.

Οι κατηγορίες που έγιναν πρόσφατα γνωστές, είτε φθάνουν σε ανακριτές είτε όχι, ρίχνουν φως στον «σκοτεινό» ρόλο εκείνων που, σε πολλές περιπτώσεις, χρησιμοποιούν τη θέση τους για να καταφύγουν σε βία, σεξουαλική ή άλλη βία. εις βάρος των γυναικών και των ανδρών.

Το τσουνάμι διαδηλώσεων που ξεκίνησε στην Ελλάδα έφτασε στην Κύπρο. Είναι άγνωστο αυτή τη στιγμή τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του.

Η ερευνητική ομάδα που ιδρύθηκε στην έδρα, η οποία ερευνά τις περιπτώσεις δίωξης, θα στείλει τρεις υποθέσεις στη Νομική Υπηρεσία. Οι υπόλοιπες καταγγελίες δεν υποβλήθηκαν στις αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται Cyprus Times:Οι τρεις υποθέσεις που αφορούν γυναίκες αθλητές αναμένεται να σταλούν στη Νομική Υπηρεσία μέχρι τη Δευτέρα για περαιτέρω οδηγίες, αφού λάβουν χθες δύο πιθανές καταθέσεις.

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή ανάρτηση Cyprus Times:, ο κύριος παράγοντας του αθλητισμού, για τον οποίο ο Άντρι Ελευθερίου ανέφερε για σεξουαλική βία, πέρασε χθες το κατώφλι της έδρας του ΤΑΕ με τον δικηγόρο του. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, φάνηκε να αρνείται τις κατηγορίες του πρωταθλητή μας, ενώ έδινε τις κατηγορίες του σχετικά με αμφιλεγόμενες κατευθύνσεις στο εξωτερικό.

Ένας προπονητής αθλητισμού παρουσιάστηκε επίσης στους ανακριτές χθες, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε ότι είχε υποστεί σεξουαλική επίθεση από τέσσερις αθλητές.

Η τρίτη περίπτωση αφορά την περίπτωση ενός παίκτη μπάσκετ που επέστρεψε με καταγγελία εναντίον του πρώην προπονητή της. Η ίδια υπόθεση, όπως είναι γνωστό, τέθηκε στις αρχές πριν από χρόνια. “

Δημόσια παράπονα… «δεμένα» χέρια

Τα παράπονα των αθλητών δεν είναι τα μόνα που έχουν τραβήξει πρόσφατα την Κυπριακή κοινή γνώμη.

Και στον κόσμο της τέχνης, άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, πρόσφατα διαμαρτυρήθηκαν δημοσίως ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής, ψυχολογικής, λεκτικής και σωματικής βίας.

Ωστόσο, αυτές οι δημόσιες δηλώσεις δεν έφτασαν στις αρχές. Όπως έχουμε ενημερωθεί, τα μέλη των ομάδων ερευνών που διερευνούν τις περιπτώσεις παρενόχλησης είχαν επαφές με αυτά τα άτομα, τα οποία δήλωσαν ότι δεν προτίμησαν να υποβάλουν καταγγελία στην Αστυνομία. Δεν αποκλείεται μια άλλη απόπειρα των ερευνητών, αλλά εάν δεν πείθονται να αναφέρουν όσα έχουν προσπαθήσει στις αρχές, τα «χέρια» των ερευνητών είναι δεμένα.

Ωστόσο, αναμένεται ότι όλες οι υποθέσεις, ανακρίσεις, μαρτυρίες, “μαρτυρίες που έχουν οι ανακριτές πριν από αυτούς” θα εξεταστούν διεξοδικά και θα τοποθετηθούν σε νέο κέντρο συνάντησης πριν παραδοθούν στον Γενικό Εισαγγελέα.

Source