3 αστροναύτες επέστρεψαν στη γη με το διαστημικό σκάφος Soyuz MS-17

Η στιγμή προσγείωσης του διαστημικού σκάφους Soyuz MS-17 μεταδόθηκε ζωντανά στον ιστότοπο της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (ROSCOSMOS).

Το διαστημικό σκάφος που μετέφερε Ρώσους κοσμοναύτες Σεργκέι Ριτζίκοφ και Σεργκέι Κουντ-Σβρέχκοφ και αστροναύτης της NASA, Κέιτ Ρούμπινς, που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για 6 μήνες, προσγειώθηκε με επιτυχία στη στέπα, 147 χιλιόμετρα από την πόλη του Καζακστάν Τζζσκαζγκάν, στις 10.55 τοπική ώρα.

Ενώ διαπιστώθηκε ότι όλα τα μέλη της ομάδας που απομακρύνθηκαν από το διαστημικό σκάφος φορούσαν αμέσως μάσκες, ένας Ρώσος κοσμοναύτης είπε: «Ήθελα να περπατήσω 10 μέτρα στο όχημα διάσωσης, αλλά ήταν σαν να μην είχα περπατήσει μέχρι σήμερα». ηχογραφήθηκε.

Στη δήλωση της ROSCOSMOS, αναφέρθηκε ότι το προαναφερθέν διαστημικό πλήρωμα πραγματοποίησε 44 πειράματα σε διάφορους τομείς όπως η ιατρική, η διαστημική βιολογία και η βιοτεχνολογία κατά τη διάρκεια των 6 μηνών που έμειναν στο UUI.

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει μια ομάδα 7 ατόμων, 2 από αυτά Ρώσικα, 4 από αυτά από τις ΗΠΑ και ένα από αυτά γιαπωνέζικα.

Λειτουργεί από κοινού από το ISA, τη NASA, το ROSCOSMOS, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, τον Οργανισμό Διαστήματος του Καναδά και την Ιαπωνική Υπηρεσία Διαστήματος.

.Source