«3 στο Νότο. ο φόβος του κύματος επεκτείνει τα μέτρα …

Ελληνική Ομάδα Συμβουλευτικού Υπουργείου Υγείας (Επιδημιολογία), ΚορωνοϊόςΈχει αναφερθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν κατά του e παρατείνονται για μια ακόμη εβδομάδα, ότι η απαίτηση απαγόρευσης της κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ έως τουλάχιστον τα τέλη Φεβρουαρίου και ότι το άνοιγμα χώρων για φαγητό και ποτό και αθλητικές αίθουσες θα αναβληθεί έως τις 15 Μαρτίου.

Ο Πολίτης ενημέρωσε ότι τα κρατικά νοσοκομεία προετοιμάζονται για πιθανό τρίτο κύμα στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου λόγω της χαλάρωσης των μέτρων και των μεταλλάξεων. Διαθέσιμος Κορωνοϊός Τόνισε ότι η απόφαση χαλάρωσης των μέτρων θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου από την πορεία της πανδημίας και έγραψε ότι η επίσημη απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με βάση τις πληροφορίες που έλαβε, η εφημερίδα δήλωσε ότι η ομάδα επιδημιολογίας τάσσεται υπέρ της επέκτασης των περιοριστικών μέτρων για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα για να αποκαλυφθούν τα αποτελέσματα, μέλος του ομίλου Dr. Η Ειρήνη έγραψε ότι ο Χριστάκη είπε επίσης “είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τη χαλάρωση των μέτρων”.

Σύμφωνα με τα νέα, η Συμβουλευτική Ομάδα του Ελληνικού Υπουργείου Υγείας (ομάδα επιδημιολογίας) συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ για να συζητήσει την επιδημιολογική εικόνα και τον αριθμό των καθημερινών εξετάσεων με θετικά αποτελέσματα και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τα κρατικά νοσοκομεία.

Η εφημερίδα διαβίβασε τις πληροφορίες που έλαβε σχετικά με τον χάρτη πορείας που δημιουργήθηκε χθες ως εξής:

«Η απαίτηση sms για έξοδο στο δρόμο θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, το πιο διαδεδομένο σενάριο για μαθητές γυμνασίου 1ης και 2ης τάξης που επιστρέφουν στο σχολείο είναι την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, αλλά αυτό το σενάριο μπορεί να αναθεωρηθεί. Το δεύτερο μισό του Μαρτίου εξετάζεται για το άνοιγμα γυμναστηρίων και χώρους φαγητού και ποτού, επισκέψεις στο σπίτι, αυξάνοντας τον αριθμό των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται σε εκκλησίες, θέατρα και κινηματογράφους. Προβλέπεται να παραταθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου “

Η εφημερίδα δήλωσε ότι ο αριθμός των ατόμων που έδειξαν θετικό χθες για πρώτη φορά σε τρεις μήνες μειώθηκε κάτω από 100 και ότι 94 από τις 25 χιλιάδες 427 δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν χθες ήταν θετικοί. Κορωνοϊός Καταγράφηκε ότι 93 από τους ασθενείς που έλαβαν θεραπεία, 35 από αυτούς ήταν σοβαροί και 23 από αυτούς ήταν διασωλήνωση.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΜ

Από την άλλη πλευρά, ο Φιλελεύθερος επέστησε την προσοχή στην αύξηση του παιδικού πορνό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εφημερίδα έγραψε, με βάση τη δήλωση της μονάδας ηλεκτρονικών εγκλημάτων της ελληνικής αστυνομίας, ότι 35 ξεχωριστές υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας έχουν διερευνηθεί μέχρι στιγμής φέτος.

Η εφημερίδα επεσήμανε ότι αυτός ο αριθμός ήταν 190 για ολόκληρο το 2020.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, αυξήθηκαν επίσης τα παράπονα σχετικά με την κατάσχεση προσωπικών πληροφοριών σε ηλεκτρονικό περιβάλλον και τα περιστατικά εκβιασμού και απαιτητικών χρημάτων.

.Source