300 εκατομμύρια δόση πρόσθετης παραγγελίας εμβολίου Pfizer από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έχει παραγγείλει άλλα 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κοραναϊού που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την BioNTech και την Pfizer.

Η Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέταξε άλλα 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που αναπτύχθηκε κατά του κοροναϊού σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech και την US Pfizer. Η Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει λήξει η δεύτερη συμφωνία με τις εταιρείες.

Με τη νέα συμφωνία, έχουν εγγυηθεί άλλα 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου. Σύμφωνα με τη συμφωνία, 200 εκατομμύρια δόσεις που παραγγέλθηκαν αναμένεται να διανεμηθούν φέτος. Οι συζητήσεις συνεχίζονται για το πότε θα παραδοθούν οι άλλες 100 εκατομμύρια δόσεις. Ενώ ένας εκπρόσωπος της Pfizer ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Επιτροπή της ΕΕ, η BioNTech δεν έκανε καμία δήλωση.

Με αυτήν τη συμφωνία, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραγγείλει συνολικά 600 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Pfizer-BioNTech. Καταρχάς, παραγγέλθηκαν 300 εκατομμύρια δόσεις τον Νοέμβριο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντέδρασαν στις καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων από εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της Pfizer και στην αργή πρόοδο των διαδικασιών εμβολιασμού.

.Source