300 περιπτώσεις σεξουαλικής βίας και παιδικής πορνογραφίας ανακαλύφθηκαν στην Ελλάδα

Η διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών αυξάνεται κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Αύξηση 13,8% σε όλες τις νέες υποθέσεις που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Ο αριθμός των περιπτώσεων σεξουαλικής βίας και παιδικής πορνογραφίας που διαπράχθηκαν από την Εισαγγελία του Κυβερνοεγκλήματος το 2020 ήταν 300 και το 2,6% των δραστών ήταν ανήλικοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος, Βασίλη Παπακώστα. Ημέρα ασφαλέστερου Διαδικτύου.

Αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα παραμύθι με τίτλο “Sifis Mouse և Internet”, γραμμένο από την Carmen Ruger σε συνεργασία με την Εισαγγελία του Κυβερνοεγκλήματος, παρουσιάζοντας καθημερινά περιστατικά με διασκεδαστικό και έμπειρο τρόπο. από την υπηρεσία. Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκαν τρεις τηλεοράσεις – ένας ραδιοφωνικός σταθμός – κοινωνικά μηνύματα, τα οποία μεταδίδονται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας, βάσει της σχετικής απόφασης του ESR.

«Σήμερα σηματοδοτεί την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου, η οποία ιδρύθηκε το 2004 από τον τότε Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ασφάλεια Vivian Reding και αποτελεί εφαλτήριο για τα παιδιά και τους νέους να γνωρίζουν την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου». Παπακώστας: «Ειδικά σήμερα, η επιδημία και η ανάγκη για ομαλή λειτουργία του δημόσιου-ιδιωτικού τομέα έχουν επιταχύνει τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό για να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών. Στον τομέα της εκπαίδευσης, η ηλεκτρονική μάθηση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες ομαδικής τηλεδιάσκεψης exchange ανταλλαγής υλικού για να εξασφαλιστεί η συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι, ακόμη και οι 4χρονοι συμμετέχουν σε πολλές από αυτές τις “ψηφιακά συνδεδεμένες” δραστηριότητες.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Κυβερνοεγκλήματος τόνισε ότι, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Ηλεκτρονικού Εμπορίου, ο όγκος των ηλεκτρονικών παραγγελιών τον Δεκέμβριο του 2020 ξεπέρασε τις 800.000 την ημέρα, εξηγώντας ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο συνήθως αντιπροσωπεύει το 17% της σημερινής κίνησης. 83% του συνολικού όγκου της αγοράς.

Όσον αφορά την κακοποίηση παιδιών, ανέφερε ο κ. Παπακώστας. “Ο συνολικός αριθμός των νέων υποθέσεων που έχουμε διενεργήσει στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 13,8% και ο αριθμός των περιπτώσεων απάτης αυξήθηκε κατά 13,66%. Σε διεθνές επίπεδο, η διαδικτυακή μετάδοση παιδικής κακοποίησης αυξάνεται, γίνεται πιο διαδεδομένη κατά τη διάρκεια της επιδημίας, όταν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εμπόδισαν τους παραβάτες να κακοποιούν τα παιδιά για ζωή. Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις στατιστικές μας, το 2020, εξετάσαμε 300 περιπτώσεις σεξουαλικής βίας, παιδικής πορνογραφίας, σε σύγκριση με 329 περιπτώσεις το 2019 και το 2018 – 282 περιπτώσεις. Από τις 300 περιπτώσεις, 76 αναγνωρίστηκαν ως θύματα. Το 27% των γυναικών ήταν κάτω των 15 ετών και το 89,48% ήταν γυναίκες. “2,6% των δραστών ήταν ανήλικοι, ενώ το 95% των δραστών ήταν άνδρες.”

Όσον αφορά την ιστορία της Carmen Ruger, είπε ο επικεφαλής του DDE. «Για πρώτη φορά, παρουσιάζουμε μια ιστορία κατάλληλη για μια μικρή ομάδα μαθητών, ιδιαίτερα την ιστορία με τίτλο« Siphis Mouse և Internet », έργο της Carmen Rouger, η οποία άρχισε να γράφει το βιβλίο σε μη κερδοσκοπική βάση σε συνεργασία με ο συνεργάτης μας. Ο σκοπός του βιβλίου είναι να χιούμορ և να βιώσετε τα γεγονότα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, և να βοηθήσετε τα παιδιά να κατανοήσουν τους κινδύνους του Διαδικτύου. Ταυτόχρονα, “Επιβάλλουμε περιορισμούς στη χρήση του Διαδικτύου. Επενδύουμε στο ασφαλές μέλλον των παιδιών μας », δήλωσε το ηχητικό βιβλίο για γονείς παιδιών σε αυτήν την ευαίσθητη ηλικία

Το “11188” είναι τώρα το νέο “100”

Ο υφυπουργός Πολιτικής Άμυνας Λευτέρης Οικονόμου είπε στην περιγραφή του. “Οι άνθρωποι θα είναι διαφορετικοί τώρα μετά την επιδημία. Έχει αλλάξει changes αλλάζει την πραγματικότητά μας. Τα παιδιά ηλικίας 4 έως 10 ετών είναι ψηφιακοί πολίτες του μέλλοντος. Σήμερα είναι ένα ανησυχητικό γεγονός για νέες απειλές για την ασφάλεια ενός ατόμου, ενός κοινωνικού ιδρύματος. Το έγκλημα αλλάζει το αυγό. Η τεχνολογία Back և χρησιμοποιεί τεχνολογία. Ο ψηφιακός κόσμος δεν είναι ούτε αθώος ούτε ανέμελος. Η ευαισθητοποίηση και η συνειδητοποίηση των κινδύνων είναι ένα βασικό ζήτημα ασφάλειας. Αυτό που κάποτε ήταν η πρωταρχική αποστολή της ημέρας τώρα αναλαμβάνεται αργά από το Τμήμα Cybercrime. Ο αριθμός “11188”, το λεγόμενο “CYBER CHARGE” είναι τώρα το νέο “100”. Στο Υπουργείο Πολιτικής Άμυνας, δίνουμε ιδιαίτερη προτεραιότητα στην καταπολέμηση αυτών των νέων μορφών εγκλήματος. “Οι άνθρωποι που ξεκινούν μετά την επιδημία κρύβουν επιπλέον κινδύνους και παγίδες”.

Ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη κακοποιείται

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «κάθε πέμπτο παιδί στην Ευρώπη είναι θύμα σεξουαλικής βίας, σε σύγκριση με το 16% στην Ελλάδα». Πρέπει να παραδεχτώ ότι μόνο δύο στα εκατό παιδιά που έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά τολμούν να σπάσουν τη σιωπή τους και να πάνε στο δικαστήριο. Ταυτόχρονα, μετά την πρώτη καραντίνα, η EUROPOL ανέφερε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών είχε τετραπλασιαστεί.

Τέλος, οι χαιρετισμοί της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, απευθύνθηκαν από τον κ. Καρατράντος, εκπρόσωποι του Υπουργού Πολιτικής Άμυνας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξάνδρης, Προϊστάμενος του ΕΛΑΣ, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλης Καραμάλακης, Αναστασία Γ. Γιαννόπουλος, Δικαιοσύνη անների Ψυχολόγοι.

Πηγή: Έθνος

Source