305 θάνατοι από κοροναϊούς … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Σήμερα, 305 άτομα πέθαναν από τον κορανοϊό στην Ιταλία, καταγράφηκαν 8913 νέες περιπτώσεις. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των διαγνωστικών εξετάσεων έχει μειωθεί σημαντικά, δεν ξεπερνά τα 59879, με θετικό ποσοστό αποτελεσμάτων 14,8%. 261 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, καταγράφηκαν 10.407 περιπτώσεις και οι εξετάσεις ήταν 81.285.

Τις τελευταίες 24 ώρες, ο αριθμός των ασθενών Covid-19 στη μονάδα εντατικής θεραπείας παρέμεινε αμετάβλητος και ο αριθμός των ασθενών στους θαλάμους του νοσοκομείου αυξήθηκε κατά 259.

Εν τω μεταξύ, η εκστρατεία εμβολιασμού, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί στη χώρα, συνεχίζεται. Τα πρώτα ανταλλακτικά που στάλθηκαν χθες ανήλθαν σε 9.750, αλλά οι αρχές ανακοίνωσαν ότι κάθε 470.000 μονάδες θα φτάνουν στη χώρα επτά ημέρες από την επόμενη εβδομάδα.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, λένε ότι δεδομένου των 60 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ιταλία, η πρώτη δόση θα πρέπει να είναι υψηλότερη.

Σε αυτό το πρώτο στάδιο εμβολιάζονται οι γιατροί, οι νοσοκόμες, το προσωπικό και οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου. Απλώς μας γνώρισε τότε “Το τεστ δεν έχει τελειώσει, φυσικά. Όλοι γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερη προσοχή”, δήλωσε ο ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο ​​Σπεράντσα.

Πολλοί επιστήμονες σημειώνουν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού μπορεί να έχει ολοκληρωθεί έως το 2021. Τέλος, δίνοντας το εμβόλιο στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένεται ότι ο αριθμός των θανάτων θα μειωθεί σημαντικά και η όλη κατάσταση μπορεί να γίνει πιο εύχρηστη.

Πηγή: in.gr

Source