36 χρόνια φυλάκισης για ένα παιδί … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Το Μόνιμο Ποινικό Δικαστήριο της Λευκωσίας καταδίκασε σήμερα τις 10 36.2021 σε 3 χρόνια σωρευτικής φυλάκισης για έναν 36χρονο κατηγορούμενο που ομολόγησε ένοχος για πέντε κατηγορίες παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά 886 αρχεία με παιδική πορνογραφία στην κατοχή των κατηγορουμένων, δηλαδή 215 φωτογραφίες και 671 βίντεο. Η πρώτη: 3η κατηγορία αφορούσε φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας և βίντεο με παιδιά κάτω των 13 ετών.

Κατά την καταδίκη, το ποινικό δικαστήριο τόνισε τη σοβαρότητα των εγκλημάτων, τα οποία απορρέουν τόσο από τη φύση τους όσο και από τις κυρώσεις που προβλέπει ο σχετικός νόμος. Αναφέρθηκε ότι ο κατηγορούμενος χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο για παράνομους σκοπούς του, έναν τομέα που αποτελεί μέσο επικοινωνίας για τους νέους, κυρίως για να μην επικοινωνούν, αλλά για να κάνουν παιδική πορνογραφία.

Σύμφωνα με το Ποινικό Δικαστήριο, αυτή είναι απαράδεκτη, απερίγραπτα χυδαία συμπεριφορά, η οποία προκαλεί αηδία για κάθε υγιές μέλος της κοινωνίας, μπορεί να θεωρηθεί μόνο από τον Νόμο κατά της εφαρμογής των παρεμποδιστικών κυρώσεων.

Αναφέρεται ότι η προαναφερθείσα παράνομη συμπεριφορά αυξάνει τη ζήτηση, ενθαρρύνει τους υποκινητές της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων να συνεχίσουν το αηδιαστικό τους έργο.

Το ποινικό δικαστήριο έλαβε υπόψη, μεταξύ άλλων, το λευκό ποινικό μητρώο των κατηγορουμένων, την ομολογία στο δικαστήριο, τον χρόνο που πέρασε από τη διάπραξη του εγκλήματος, το γεγονός ότι έχασε τη δουλειά του και τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Source