4 κριτήρια σε 4 στάδια για την άρση των περιορισμών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι οι περιορισμοί του κορανοϊού προγραμματίζονται να αρθούν σε τέσσερα στάδια από τις 8 Μαρτίου. Ο Τζόνσον δήλωσε στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι ο χάρτης πορείας που ανακοίνωσε θα «μαλακώσει τα μέτρα για την καταπολέμηση της επιδημίας στη χώρα, προσεκτικά αλλά μη αναστρέψιμα». Ο Τζόνσον θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου στις 22:00.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζόνσον 8 ΜαρτΌλα τα σχολεία θα ανοίξουν από και δύο άτομα θα μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Από τις 29 Μαρτίου, άτομα από δύο διαφορετικά νοικοκυριά ή έως έξι άτομα θα μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Επιτρέπονται τα υπαίθρια αθλήματα.

12 ΑπριλίουΞεκινώντας από, το δεύτερο στάδιο θα περάσει. Θα ανοίξουν κουρεία, κομμωτήρια και μέρη όπως υπαίθρια εστιατόρια και καφετέριες. Από αυτήν την ημερομηνία, θα είναι δυνατόν να συναντηθούν έως και έξι άτομα σε τέτοια μέρη.

Το τρίτο στάδιο είναι εάν ο αριθμός των περιπτώσεων μειωθεί όπως επιθυμείται. 17 ΜαΐουΘα τεθεί σε ισχύ από. Άτομα από δύο διαφορετικές οικογένειες θα μπορούν να συναντηθούν σε εσωτερικούς χώρους Θα ανοίξουν κινηματογράφοι και ξενοδοχεία. Οι συναυλίες και οι αθλητικοί διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν λαμβάνοντας μέτρα κοινωνικής απόστασης. Πιθανότατα, έως και 10.000 θεατές θα επιτρέπονται στα στάδια. Εάν τα πράγματα πάνε όπως επιθυμείτε μέχρι αυτό το σημείο 21 ΙουνίουΤο τέταρτο και τελευταίο στάδιο θα περάσει. Σε αυτήν την περίοδο, οι συναντήσεις έξι ατόμων μπορούν να αυξηθούν σε 30 άτομα. Αυτή τη στιγμή, θα αρθούν όλοι οι νομικοί περιορισμοί στην κοινωνική επαφή και θα ανοίξουν επίσης τομείς της οικονομίας που παραμένουν κλειστοί, όπως νυχτερινά κέντρα.

Θα εξεταστούν τέσσερα κριτήρια

Η κυβέρνηση θα εγκρίνει τη μεταβατική απόφαση βάσει τεσσάρων κριτηρίων πριν προχωρήσει από κάθε στάδιο στο επόμενο. Αυτά τα κριτήρια είναι:

  • Το πρόγραμμα εμβολιασμού με κοροϊούς λειτουργεί όπως είχε προγραμματιστεί
  • Βλέποντας ότι τα εμβόλια μειώνουν επαρκώς τους θανάτους και τις σοβαρές ασθένειες
  • Το ποσοστό μόλυνσης δεν είναι σε επίπεδο που μπορεί να επιβαρύνει τα νοσοκομεία
  • Δεν υπάρχουν νέες δυνατότητες σε νέες παραλλαγές του ιού που θα αποτρέψουν την άρση των περιορισμών

Στο πλαίσιο του χάρτη πορείας του Πρωθυπουργού Τζόνσον, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου θα δημοσιεύσει επίσης δεδομένα σχετικά με την επίδραση των εμβολίων στον ρυθμό μετάδοσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, ο μολυσματικός ρυθμός εκείνων που είχαν το εμβόλιο μειώθηκε «απότομα» σε σύγκριση με το πρώτο κύμα. Ωστόσο, ο Χάνκοκ είπε ότι ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν νοσοκομειακή θεραπεία εξακολουθεί να είναι υψηλός. Επί του παρόντος, αυτός ο αριθμός είναι περίπου 18 χιλιάδες.

Η πρώτη δόση εμβολίου έχει δοθεί σε 17,5 εκατομμύρια άτομα στη χώρα μέχρι στιγμής. 334 χιλιάδες από αυτούς τους ανθρώπους έλαβαν επίσης τη δεύτερη δόση εμβολίου. Στόχος είναι να εμβολιαστούν όλοι άνω των 50 ετών έως τις 15 Απριλίου και οι υπόλοιποι έως τα τέλη Ιουλίου.

Αναμένεται μια εξήγηση αυτή την εβδομάδα σχετικά με τα κριτήρια με τα οποία θα προχωρήσει ο εμβολιασμός στην ομάδα κάτω των 50 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Johns Hopkins, ο συνολικός αριθμός των θανάτων στην Αγγλία, η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από το Covid-19 στην Ευρώπη, ξεπέρασε τις 120 χιλιάδες.

Ανακοινώθηκε ότι χθες σκοτώθηκαν 215 άτομα στη χώρα.

.Source