4 χιλιάδες μαθητές εκκενώθηκαν

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες στους πρόποδες του όρους Tafelberg στη Νότια Αφρική εξαπλώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν. Οι ειδικοί δήλωσαν ότι η πυρκαγιά ήταν «εκτός ελέγχου», ενώ τουλάχιστον 4.000 μαθητές εκκενώθηκαν και η ιστορική βιβλιοθήκη μέσα στην πανεπιστημιούπολη υπέστη ζημιά. Ανακοινώθηκε ότι ο ανεμόμυλος Monster’s Mill, γνωστός ως «ο παλαιότερος ανεμόμυλος σε λειτουργία» στη Νότια Αφρική και κατασκευάστηκε το 1796, επίσης κάηκε.

ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

“Η εξαφάνιση αυτών των λογοτεχνικών θησαυρών είναι τραγική, αλλά κάποια από αυτά έχουν σωθεί”, δήλωσε ο δήμαρχος του Κέιπ Τάουν Νταν Πλάτω, ο οποίος είπε ότι μερικά πολύτιμα βιβλία κάηκαν αλλά παρενέβησαν γρήγορα στη βιβλιοθήκη, η οποία φιλοξενεί σημαντικά αρχεία και συλλογές βιβλίων. . Ο Ujala Satgoor, διευθυντής της βιβλιοθήκης Jagger, είπε: “Παρακολουθήσαμε την ιστορική βιβλιοθήκη να καίγεται με τρόμο και απόγνωση. Μερικές από τις πολύτιμες συλλογές μας έχουν χαθεί.”

ΕΧΟΥΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ τουλάχιστον 200 πυροσβέστες

Αναφέρθηκε ότι περίπου 200 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στην περιοχή και τέσσερα ελικόπτερα χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο Σαρλότ Πάουελ, αξιωματούχος από το κέντρο διαχείρισης κινδύνων καταστροφών, προειδοποίησε τους κατοίκους της πόλης και είπε ότι τα παράθυρα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

.Source