4 χρόνια φυλάκισης για το άτομο που μοιράστηκε εικόνες και νέα σχετικά με την επιδημία στο Γουχάν

πανό99

Ένας “δημοσιογράφος πολιτών” που ανέφερε τις εξελίξεις στην πόλη Γουχάν, ο οποίος έγινε αποδεκτός ως αφετηρία της επιδημίας του ιού Corona στην Κίνα και το κοινοποίησε στα κοινωνικά μέσα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών. Το εν λόγω άτομο κατηγορήθηκε για διάδοση ψευδών πληροφοριών και υπερεκτίμηση προβλημάτων.

Ο Ζανγκ Ζαν, ο οποίος είναι επίσης πρώην δικηγόρος, ήταν μια από τις πρώτες εικόνες νοσοκομείων και κενών δρόμων στο Γουχάν, το κέντρο της επιδημίας. Ωστόσο, αυτές οι δημοσιεύσεις και οι συνδέσεις με ξένους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης προκάλεσαν τιμωρία στον 37χρονο Ζαν.

Ο δικηγόρος του Ζανγκ Ζαν είπε ότι θα ασκήσει έφεση για την τετραετή ποινή του. “Ο κ. Ζανγκ πιστεύει ότι έχει τιμωρηθεί για την άσκηση της ελευθερίας του έκφρασης”, δήλωσε ο δικηγόρος Ρεν Κουαννίου.

Υπήρξαν αναφορές ότι γιατροί που είχαν προηγουμένως δηλώσει σχετικά με την επιδημία καταργήθηκαν επίσης στην Κίνα. Στην Κίνα, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπό την ηγεσία του προέδρου Xi Jinping, ο ιός αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Ενώ η αστυνομία έλαβε εκτεταμένα μέτρα ασφαλείας μπροστά από το δικαστήριο στη Σαγκάη, μια ομάδα που υποστήριζε τον Ζαν συγκεντρώθηκε μπροστά από το κτίριο του δικαστηρίου.

πανό134

Από την άλλη πλευρά, οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν μετέφεραν μέλη του ξένου Τύπου στην αίθουσα του δικαστηρίου, αναφέροντας τα επιδημικά μέτρα ως λόγο.

Με την έναρξη της επιδημίας, ο Ζαν πήγε στο Γουχάν την 1η Φεβρουαρίου και άρχισε να ανεβάζει τις συνεντεύξεις και τις λήψεις του στη σελίδα του στο Youtube.

Κράτησε τον Μάιο, η Ζαν έκανε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψή της τον Ιούνιο. Οι δικηγόροι είπαν ότι ο Ζανγκ ήταν σε κακή υγεία.

Το αίτημα του Zhan να απελευθερωθεί με εγγύηση πριν από την ακρόαση απορρίφθηκε επίσης από το δικαστήριο.

Άλλα άτομα που δημοσιεύουν στα κοινωνικά μέσα έχουν επίσης σταματήσει να μοιράζονται

Από την άλλη πλευρά, άνθρωποι με το όνομα Fang Bin, Chen Qiushi και Li Zehua, που είχαν βίντεο και εικόνες σχετικά με την επιδημία στην Κίνα, εξαφανίστηκαν επίσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς καμία εξήγηση.

Ενώ το άτομο με το όνομα Φανγκ δεν μοιράστηκε ποτέ ξανά, ο Λι είπε σε ένα βίντεο που ανέβασε τον Απρίλιο ότι καραντίνα βίας. Ένας φίλος του Τσεν Κουίσι μοιράστηκε επίσης τις πληροφορίες που παρακολουθεί και δεν μπορεί να μιλήσει.


Ενημερώθηκε στις: 28 Δεκεμβρίου 2020, 10:19

Source