41 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, έχασαν τη ζωή τους σε μια βάρκα βυθισμένη στην Τύνιδα

Το άψυχο σώμα 41 παράτυπων μεταναστών, 1 εκ των οποίων ήταν παιδί, των οποίων τα σκάφη βυθίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να πάνε στην Ιταλία από το Σίντι Μανσούρ, την πόλη Σφακ στα νότια της Τυνησίας.

Σε μια δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν νεκρά πτώματα 41 ατόμων, εκ των οποίων 1 ήταν παιδιά, που βυθίστηκε από την πόλη Sfaks, Sidi Mansour, χθες το βράδυ.

3 άτομα διασώθηκαν μετά τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τις ομάδες της Εθνικής Ακτοφυλακής της Τυνησίας.

Σημειώθηκε ότι όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα ήταν από την υποσαχάρια Αφρική.

Η δήλωση της Ύπατης Αρμοστείας και του ΟΗΜ υπογράμμισε την ανάγκη ανάπτυξης και επέκτασης κρατικών επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης στην Κεντρική Μεσόγειο, όπου περίπου 290 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους φέτος. Στη δήλωση, τονίστηκε ότι η περιφερειακή αλληλεγγύη και η υποστήριξη προς τις εθνικές αρχές στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου αποτελεί προτεραιότητα.

Επίσης στα Sfaks, δύο σκάφη που μετέφεραν παράνομους μετανάστες βυθίστηκαν στις 9 Μαρτίου, 39 άτομα πέθαναν στο ατύχημα.

.Source