5 Εύκολοι τρόποι για να χειριστείτε πιο αποτελεσματικά ένα Hyperactive Child »TechnoCodex

Ποιος δεν θέλει τα παιδιά τους να είναι σε φόρμα και να είναι ενεργά? Είναι ακριβώς αυτό το πρόβλημα που προκύπτει όταν το επίπεδο δραστηριότητας υπερβαίνει το όριο και προκαλεί ανησυχία για τους γονείς. Το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η υπερκινητικότητα των παιδιών δεν εμποδίζει ποτέ την ευημερία τους είναι να τους βοηθήσουν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους μέσω δραστηριοτήτων.

Ο χειρισμός των υπερκινητικών παιδιών μπορεί να είναι εξαιρετικά απαιτητικός, αλλά μόλις βρείτε το αυλάκι σας, είστε έτοιμοι. Σας παρουσιάζουμε μερικές καλά ερευνημένες στρατηγικές αντιμετώπισης για το παιδί σας, ακολουθώντας τις οποίες θα φροντίσουν για την υπερ-δραστικότητά τους.

1. Εγγραφείτε τα παιδιά σε μαθήματα καράτε ή κολύμβησης: Συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες υψηλής ενέργειας, όπως καράτε, κολύμπι, ώστε να είναι σε θέση να βάλουν την ενέργειά τους σε κάτι εποικοδομητικό και ευεργετικό. Όντας λίγο, φυσικά, δεν θα ήξεραν πώς, πότε, πού να διοχετεύσουν την ενέργειά τους. Όμως, ως ενήλικες, μπορείτε εύκολα να τους καθοδηγήσετε προς αυτές τις δραστηριότητες, οι οποίες σε εύθετο χρόνο θα βελτιώσουν το εύρος προσοχής τους, θα ενσταλάξουν την πειθαρχία, θα τους κρατήσουν χαρούμενους, ήρεμους, αυτοπεποίθηση και, κυρίως, θα τους κάνουν αυτάρκεις

2. Εγγραφείτε σε δραστηριότητες με ρυθμό και δομή: Πάρτε το παιδί σας σε μαθήματα χορού ή μουσικής. Με βάση το ενδιαφέρον του παιδιού σας, βοηθήστε το παιδί σας, επικοινωνήστε με τη δημιουργική του πλευρά. Αφήστε τους να μάθουν ένα όργανο, να συμμετέχουν σε παιχνίδια και να οδηγήσουν την ενέργειά τους σε κάτι παραγωγικό και όμορφο.

3. Εκχωρήστε δουλειές στο σπίτι, βοηθήστε τους να δημιουργήσουν μια λίστα υποχρεώσεων: Συχνά τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία να είναι χρήσιμα με τις δουλειές του σπιτιού και έτσι συνεχίζουν να αναπηδούν με την απεριόριστη ενέργειά τους. Θα ήταν συνετό να τους διδάξετε την ευθύνη δίνοντάς τους δευτερεύουσα δουλειά, όπως πλήρωση μπουκαλιών νερού, τρέχοντας δουλειές, όπως κατέβασμα ενός βιβλίου από το ράφι, τοποθέτηση της πετσέτας εκεί που ανήκει κ.λπ.

Επίσης, αφήστε το παιδί σας να βρει τη λίστα υποχρεώσεων από τις εργασίες που έχετε αναθέσει. Αυτό θα τους κάνει αυτοπεποίθηση, θα νιώσουν αναγκαίοι και πιο υπεύθυνοι. και θα τους δώσει επίσης μια οπτική αναφορά για την αποτροπή της απόσπασης της προσοχής.

4. Υιοθέτηση θετικής στρατηγικής ενίσχυσης: Ενθαρρύνετε το παιδί σας να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση κάθε εργασίας που του έχει ανατεθεί, δίνοντάς του μια ανταμοιβή στο τέλος της. Καθώς το να κάνεις ένα υπερκινητικό παιδί να συγκεντρωθεί και να ολοκληρώσεις μια εργασία μπορεί να είναι μια πρόκληση, η εισαγωγή βραβείων, το να κάνεις έπαινος θα ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να τους κρατήσεις ως κίνητρα. Συμπληρώστε τους και κάντε τους να αισθανθούν τη σημασία του έργου που έχουν ολοκληρώσει μέσω θετικών ενισχύσεων.

5. Αφήστε άφθονο χρόνο χωρίς δομή: Αν και μπορεί να ακούγεται περίεργο, παρέχοντας στο παιδί σας άφθονο χρόνο για να παίξει απλά χωρίς προφανή σκοπό, είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ καλός τρόπος για να αφήσετε τα παιδιά να εκτοξεύσουν το ηφαίστειο της ανεξέλεγκτης ενέργειας τους. Ως γονέας, πρέπει φυσικά να είστε σε θέση να περιορίσετε τη διάρκεια του χρόνου παιχνιδιού. Αλλά, βεβαιωθείτε ότι τους δίνεται η ελευθερία να απολαμβάνουν, να παίζουν, να μετακινούνται έξω σε ένα μη δομημένο περιβάλλον. Αφήστε τους να τρέχουν, να πηδούν στο τραμπολίνο ή στον καναπέ, να σέρνονται κάτω από αντικείμενα, να ανεβαίνουν, να παίζουν, να χορεύουν, να παλεύουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Κάντε την υπομονή φίλο σας και δείτε τις στρατηγικές σας να ξεδιπλώνουν ένα λουλούδι μέσω του υπερκινητικού παιδιού σας όταν αρχίζουν να βάζουν την απεριόριστη ενέργειά τους σε τέτοιες στρατηγικές δραστηριότητες.

Source