5 περιπτώσεις σοβαρών παρενεργειών που εμφανίστηκαν σε εκείνους που εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα

5 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που εμφανίστηκαν σε εκείνους που εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, αναφέρθηκε ότι 5 σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ανιχνεύθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου κορανοϊού.

5 περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών που εμφανίστηκαν σε εκείνους που εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα

Η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη τύπου, «Υπήρχαν 5 σοβαρές παρενέργειες που σχετίζονται με μια αναφυλακτική αντίδραση. Αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά. Επιπλέον, υπάρχει μια ακόμη περίπτωση όπου δεν υπάρχει τελική τεκμηρίωση της σχέσης της με τον εμβολιασμό ».

Υπενθυμίζοντας ότι περισσότερα από 730 χιλιάδες εμβόλια έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος που ξεκίνησε στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου και χρησιμοποίησαν εμβόλια Pfizer, Moderna και AstraZeneca, ο Θεοδωρίδου είπε ότι τα αποτελέσματα στην Ελλάδα ήταν “απόλυτα σύμφωνα με τα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα”.

Αναφέροντας ότι το ποσοστό εμβολιασμού στην Ελλάδα είναι πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γραμματέας της Πρωτοβάθμιας Υγείας, δήλωσε: «Πρόσφατα, υπάρχει μια τάση για αύξηση του αριθμού των ραντεβού για εμβολιασμό. Επί του παρόντος, ο αριθμός των ραντεβού είναι 1 εκατομμύριο 420 χιλιάδες, 600 χιλιάδες για την πρώτη δόση και 820 χιλιάδες για τη δεύτερη δόση. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 720 χιλιάδες ραντεβού για τον Μάρτιο. Σύντομα, τα κέντρα εμβολιασμού θα λάβουν 112.000 δόσεις εμβολίου Pfizer. 24 χιλιάδες δόσεις Moderna και 90 χιλιάδες δόσεις εμβολίου AstraZeneca είχαν ήδη χορηγηθεί », είπε.

.Source