5 «πράσινες» λύσεις για να σώσει τον πλανήτη το 2021

Μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές στη ζωή σας για να προστατεύσετε τον πλανήτη στον οποίο ζούμε και να προσαρμοστείτε στη βιώσιμη ζωή.

Τι μπορούμε να κάνουμε για μια πιο πράσινη ζωή το 2021; Έχουμε συνοψίσει σε πέντε τίτλους.

1. Απαλλαγείτε από πλαστικό

Περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών μπαίνουν στον ωκεανό κάθε χρόνο. Η Ευρώπη είναι υπεύθυνη για το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής πλαστικών, αλλά μόνο το 30% των πλαστικών απορριμμάτων ανακτήθηκε το 2016.

Αλλάζοντας τις συνήθειες χρήσης των προϊόντων σας, μπορείτε όλο και περισσότερο να στραφείτε σε εναλλακτικές που δεν περιέχουν πλαστικό στην αγορά.

2. Να είστε vegan

Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε για να σώσετε τον πλανήτη είναι η βίγκαν.

Μια μελέτη του 2018 από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποκάλυψε ότι εάν το κρέας εξαιρείται από τη διατροφή σας, μπορεί να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 73 τοις εκατό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι μια διατροφή χωρίς κρέας απαιτούσε περίπου 3,1 δισεκατομμύρια εκτάρια λιγότερη καλλιεργήσιμη γη.

Αλλά αν είστε εντελώς βίγκαν φαίνεται πολύ τρομακτικό με την πρώτη ματιά, μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα παρακολουθώντας τις Δευτέρες χωρίς κρέας ή το Veganuary.

3. Σας ευχαριστώ στο επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό

Πιθανότατα το έχετε ξανακούσει. Ωστόσο, τα πλαστικά μπουκάλια εξακολουθούν να πωλούνται σε καταστήματα και 46 δισεκατομμύρια από αυτά αγοράζονται σε χώρες της ΕΕ κάθε χρόνο.

Το 2021, μπορούμε να μειώσουμε σημαντικά αυτόν τον αριθμό. Αυτό είναι δυνατό με πολλές εναλλακτικές λύσεις στην αγορά από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Έτσι, θα βοηθήσετε επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος.

4. Πάρτε λιγότερα ντους

Μπορεί να λατρέψετε ένα μεγάλο ντους το πρωί, αλλά ξέρατε ότι η διαδικασία παίρνει πολύ νερό;

Για παράδειγμα, η μεγαλύτερη χρήση για νερό στα αγγλικά σπίτια είναι για μπάνια. Μειώνοντας το χρόνο που περνάτε στο μπάνιο, και οι δύο βοηθάτε το περιβάλλον και εξοικονομείτε χρήματα.

Το να περνάτε λιγότερο χρόνο στο ντους μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε 2.400 λίτρα νερού. Χρησιμοποιώντας waterpebble, μπορείτε να κάνετε τον χρόνο σας στο ντους πιο οικονομικό.

5. Αγοράστε από δεύτερο χέρι

Η βιομηχανία μόδας εκτιμάται ότι ευθύνεται για το 10% των εκπομπών άνθρακα παγκοσμίως.

Προσπαθήστε να αγοράσετε μόνο μεταχειρισμένα ρούχα φέτος, στηρίζοντας την «σπατάλη και ανήθικη αλυσίδα εφοδιασμού μόδας».

Επιλέγοντας να κάνετε αγορές με βιώσιμο τρόπο, θα βοηθήσετε στη μείωση των αποβλήτων, της ρύπανσης, της ενέργειας και της εξοικονόμησης χρημάτων.

.Source