5 φορές μεγαλύτερη δόση εμβολίου κορανοϊού πυροβολήθηκε σε 8 άτομα στη Γερμανία

5 φορές μεγαλύτερη δόση εμβολίου κοραναϊού πυροβολήθηκε σε 8 άτομα στη Γερμανία!

Στη Γερμανία, διαπιστώθηκε ότι 8 άτομα έλαβαν κατά λάθος 5 φορές περισσότερες δόσεις εμβολίου.

5 φορές μεγαλύτερη δόση εμβολίου κορανοϊού πυροβολήθηκε σε 8 άτομα στη Γερμανία!

ΕΝΑ-
ΕΝΑ
Α +

Νέος τύπος σε γηροκομείο στο Στράλσουντ της Γερμανίας στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία Κορωνοϊός 8 άτομα έλαβαν 5 φορές περισσότερες δόσεις εμβολίου λόγω λάθους που έγινε κατά την προετοιμασία του εμβολίου για ένεση.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Vorpommern-Rügen, Στέφαν Κέρθ, δήλωσε ότι μετά το συμβάν χθες, 8 νοσηλευτικό προσωπικό, 7 εκ των οποίων είναι γυναίκες, στάλθηκαν στο σπίτι.

Ο Kerth μοιράστηκε τις πληροφορίες ότι 4 υπάλληλοι αργότερα νοσηλεύτηκαν για πρόληψη, αλλά 3 από αυτούς απολύθηκαν λόγω των συμπτωμάτων τους που μοιάζουν με γρίπη.

Στη δήλωση της Επαρχιακής Διακυβέρνησης Vorpommern-Rügen, αναφέρεται ότι στη φάση Φάση-1 όπου το εμβόλιο δοκιμάστηκε, εξετάστηκαν υψηλότερες δόσεις στα άτομα και δεν παρατηρήθηκαν σοβαρά αποτελέσματα και ενημερώθηκαν από τον κατασκευαστή εμβολίων BioNTech.

Στη δήλωση, επισημάνθηκε ότι ανάλογα με τη δόση, τοπικές αντιδράσεις και συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη μπορεί να εμφανιστούν στο σημείο της ένεσης, αλλά αυτά είναι γενικά ήπια και μέτρια και παροδικά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου, στο εν λόγω περιστατικό, όλο το περιεχόμενο 5 δόσεων φιαλών εμβολίου που στάλθηκε από την εταιρεία εγχύθηκε σε ένα άτομο.

Τα πρώτα εμβόλια κατά του Kovid-19 ξεκίνησαν χθες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Άλλα παγκόσμια νέα

.Source