5 χρόνια Alpha Κύπρος… 5 χρόνια μαζί.

Δευτέρα, 2016 Στις 4 Απριλίου, στις 06:00. Η έναρξη της νεοσύστατης και τότε ιδιωτικής τηλεόρασης ALPHA CYPRUS το πρωί στις 45 είναι γεγονός.

Σήμερα, 2021 Στις 4 Απριλίου, η μεγάλη οικογένεια Alpha εκτοξεύει το 5ο κερί στην τούρτα γενεθλίων τους, μετρώντας ήδη 5 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας.

Δυναμικά, μπαίνοντας στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης LM με το σύνθημα “Έρχομαι στο σπίτι σας”, η Alpha κατάφερε να γίνει σημαντικό μέρος της ευρύτερης κυπριακής κοινωνίας από το 2016 έως σήμερα. Κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στις ειδήσεις, να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην ψυχαγωγία των αντικειμενικών πληροφοριών των Κυπρίων πολιτών, κάνοντας παρατηρήσεις μεταξύ των πρώτων, αλλά και στις καρδιές των θεατών.

Κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων 5 χρόνων της τηλεόρασης, η ALPHA όχι μόνο έχει αναπτυχθεί και αναπτυχθεί, αλλά είναι συνεχώς παρούσα σε μεγάλες εκδηλώσεις, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Έκανε εξαιρέσεις, ανεβάζοντας σημαντικά το φραγμό για τους τοπικούς παραγωγούς να «δημιουργήσουν» ξένα διαστάσεων μετρητές, ενώ ταυτόχρονα έβαλε τη σφραγίδα του σε τηλεοπτικές προσφορές που άνοιξαν νέες οδούς για τη μικρή οθόνη.

Κατά την πρώτη σεζόν πραγματοποιήθηκαν αξιόλογες παραγωγές έργων τέχνης υψηλής ποιότητας. “Ως οικογένεια”, “SJ Eyes”, “Παραμύθι αλλιώς”, Κύπρος Murmur, Tattoos, 8 λέξεις, “Family”, BLUE, “AM AMPING”, KARMA είναι μερικές από τις παραγωγές που έχουμε ζήσει μαζί στο ALPHA:

Είναι πιθανό ότι δημιούργησε αρκετούς νέους δημοσιογράφους, παρουσιαστές, οι οποίοι σήμερα ασχολούνται με την τηλεόραση, να διακρίνονται από το μαχητικό τους πνεύμα, την αυθεντικότητα των ειδήσεων, αλλά και από το επαγγελματικό τους ήθος.

Από την ίδρυσή της, η ALPHA διέσχισε τα σύνορα της Κύπρου, φτάνοντας σε κάθε γωνιά του κόσμου όπου υπάρχουν Κύπριοι, καθώς χιλιάδες συμπατριώτες μας προτιμούν να παρακολουθούν ζωντανά το σταθμό καθημερινά μέσω μιας πλατφόρμας ζωντανής ροής, όπως ένα αρχείο έργου File.

Πάντα κοιτάζοντας τον θεατή պահանջ τις απαιτήσεις της νέας εποχής knowing ταυτόχρονα γνωρίζοντας πόση ευθύνη έχει γίνει μέρος της καθημερινής του ζωής, μέσω της πλατφόρμας πληροφοριών-ψυχαγωγίας-φαντασίας, η οικογένεια ALPHA βλέπει μόνο το περιεχόμενο της πρόγραμμα και τον τεχνικό εξοπλισμό του Οργανισμού առաջ μέσω της συνεχούς αναβάθμισης της υποδομής: εκσυγχρονισμός.

Αναμφίβολα, η στρατηγική συνεργασία με τους εκδότες μεγάλων «γνωστών τηλεοπτικών παραγωγών» στην Ελλάδα διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της. Η απόδειξη είναι ότι η εισαγωγή ξένων τηλεοπτικών διαστάσεων, όπως “Διώξεις”, “Η Φωνή της Αγάπης”, “Έχετε προσέξει”, η ανάπτυξη διαδικτυακών μέσων όπως το “Bar Cyprus” և “4TROXOi”, βρίσκεται στο ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα είναι: Επενδύει επίσης στις εσωτερικές διαφημίσεις.

Αξιοσημείωτες είναι και οι ενέργειές του για την εταιρική κοινωνική ευθύνη. Χρησιμοποιώντας τη δύναμή του ως όργανο, ξεκίνησε συναυλίες, τηλεοπτικές εκπομπές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις για να συγκεντρώσει χρήματα και στη συνέχεια να υποστηρίξει ευάλωτες ομάδες στην κοινωνία μας.

Μεταξύ αυτών είναι το αφιέρωμα του μεγάλου Κύπριου συνθέτη Mario Tokas, οι συναυλίες που τιμήθηκαν προς τιμήν του, το telethon για την υποστήριξη των θυμάτων της πυρκαγιάς στην Ελλάδα, καθώς και η πρακτική υποστήριξη του αξιόλογου έργου των Europa Donna και Antarkarmik. Συνδικάτο:

5 χρόνια Alpha Κύπρος… 5 χρόνια μαζί. Χαρούμενα γενέθλια!!!

Source