5 TL έκπτωση στο αέριο σωλήνων!

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν Αρίκλιανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε έκπτωση 5 TL στις τιμές φάσης σωλήνων. Δηλώνοντας ότι το εμφιαλωμένο αέριο θα πωληθεί για 85 TL από το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, ο Arıklı δήλωσε ότι θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τη σταθερότητα των τιμών εάν οι χρηματιστηριακές τιμές και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν αυξηθούν σημαντικά.

Ερχάν ΑρίκλιΗ εξήγηση του θέματος έχει ως εξής:

“ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΓΟΡΑ”

“Από την πρώτη ημέρα που διορίσαμε το υπουργείο, επιτύχαμε τον πρώτο καρπό των προσπαθειών μας να κάνουμε την αγορά φθηνότερη, παρέχοντας έκπτωση 5 TL στις τιμές του εμφιαλωμένου αερίου.

Τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχουμε περάσει κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης είναι τα ζητήματα που πρέπει να επιλύσουμε για εμάς. Συνεχίζουμε να λέμε και να κάνουμε τα ίδια πράγματα τόσο στην περίοδο της αντιπολίτευσης όσο και στην κυβέρνηση.

“ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ”

Γνωρίζουμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε και να συντονίσουμε σε μια τόσο δύσκολη διαδικασία. Θα χρειαστεί ο χρόνος μας αν εκτιμάτε την επίλυση προβλημάτων σε θέματα που έχουν παραμεληθεί και αναβληθεί για χρόνια. Αλλά ξέρουμε πολύ καλά γιατί ήρθαμε στην κυβέρνηση και τι θέλουμε να κάνουμε. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τα προπαρασκευασμένα έργα μας με αποφασιστικότητα.

Οι προσπάθειες ορισμένων επιχειρηματιών στην αγορά, που βρίσκονται στην ατζέντα μας, για την αποτροπή των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλούνται από την υπερβολική τιμολόγηση και για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των ανθρώπων παραμορφώνονται σκόπιμα από ορισμένους κύκλους. Θα ήθελα να το εξηγήσω για άλλη μια φορά με αυτό το δελτίο τύπου. Δεν μπορούμε να έχουμε πρόβλημα με επιχειρηματίες που κερδίζουν τα προς το ζην μέσω συναλλαγών. Συνεργαζόμενοι με αυτούς τους κύκλους, θέλουμε πραγματικά να καταπολεμήσουμε τα στοιχεία που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά. Ο αγώνας μας με εκείνους που αυξάνουν την τιμή εκμεταλλευόμενοι την πανδημική κρίση και βλέπουν αυτήν την κρίση ως μια διαδικασία αύξησης του κέρδους θα συνεχιστεί όσο είμαστε σε υπηρεσία.

“ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ να οικοδομήσουμε μακροπρόθεσμη συνεργασία”

Ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι και ελπιδοφόροι που καταφέραμε να συζητήσουμε σε βάθος την αμοιβαία κατανόηση και τα προβλήματα στις συναντήσεις μας με το εμπορικό επιμελητήριο και άλλους μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Είναι πλέον καιρός για μακροχρόνια συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις στον δημόσιο και οικονομικό τομέα. Είδα ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κοινό και λογικό μυαλό σε αυτόν τον τομέα και ήμουν πολύ χαρούμενος.

Η πρώτη μας προσπάθεια να βρούμε αυτό το κοινό και ορθολογικό μυαλό προς όφελος της κοινωνίας έγινε πραγματικότητα. Η σοβαρή αύξηση των τιμών εμφιαλωμένου φυσικού αερίου τον περασμένο μήνα λόγω των κανονικών συνθηκών της αγοράς άρχισε να επιβαρύνει τα έξοδα κουζίνας πολλών οικογενειών σε μια τέτοια στιγμή.

Χάρη στην πολύ θετική και συνεργατική τους στάση, καταφέραμε να φτάσουμε σε ένα σημείο στις συναντήσεις μας με εισαγωγείς και εταιρείες διανομής. Είναι πολύ σημαντική θυσία για εμάς σε μια τέτοια στιγμή που οι εταιρείες εισαγωγής φυσικού αερίου εγκαταλείπουν μερικά από τα κέρδη τους και μειώνουν τις τιμές εμφιαλωμένου φυσικού αερίου κατά 5 TL.

“5 TL ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ”

Από το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, οι τιμές του εμφιαλωμένου φυσικού αερίου θα πωλούνται στα 85 TL. Εάν οι χρηματιστηριακές τιμές και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν αυξηθούν σημαντικά, θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη σταθερότητα των τιμών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στη μείωση της τιμής του εμφιαλωμένου φυσικού αερίου και ευχόμαστε να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία εκ μέρους των ανθρώπων και να ευχηθούμε σε όλους μια καλή και υγιή νέα χρονιά.

.Source