50 ημέρες φυλάκιση

Η δικαστική διαδικασία, η οποία ξεκίνησε μετά την απόφαση του Baris Tikenci, ο οποίος ήθελε να εγκαταλείψει τη χώρα στο αεροδρόμιο Ercan, χτυπήθηκε από τον αστυνομικό Gürşah Üregül με την αιτιολογία ότι ήταν μεθυσμένος και ενόχληση κατά τη διάρκεια της συσκευής ακτίνων X, αποφασίστηκε χθες ενώπιον του δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου Λευκωσίας Temay Sağer.

(Kamalı Ειδήσεις)

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας Temay Sağer δήλωσε στην απόφασή του ότι ο εναγόμενος θεώρησε την πράξη του εγκλήματος με επίσημη στολή ενώ εργαζόταν στην αστυνομική οργάνωση που ήταν υπεύθυνη για την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη ως επιβαρυντική παράμετρος.

Ο Sağer δήλωσε ότι η ΤΔΒΚ είναι κράτος δικαίου και ότι κανένας δεν μπορεί να επιτραπεί να παρέχει τη δική του δικαιοσύνη.

Ο Sağer είπε ότι είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια, την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των ατόμων στο πλαίσιο των νόμων, όπως και το αστυνομικό τμήμα, και ότι η δέσμευση των εγκληματιών από τα μέλη αυτού του οργάνου κλονίζει την εμπιστοσύνη στην αστυνομική οργάνωση.

Κατά την κρίση της τιμωρίας, ο δικαστής Temay Sağer δήλωσε ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο κατηγορούμενος κλώτσησε τον καταγγέλλοντα 3 φορές ενώ ήταν στο έδαφος και ότι ένα λάκτισμα τον χτύπησε στο κεφάλι.

Ο Sağer είπε σε δημόσιο χώρο όπως το Αεροδρόμιο Ercan ότι θεωρούσε τη δέσμευση του εναγομένου σε αυτό το έγκλημα ως επιβαρυντικό παράγοντα.

Ο Sağer δήλωσε ότι θεωρούσε την κατανάλωση αλκοόλ από τον καταγγέλλοντα και ορκίστηκε εναντίον του κατηγορούμενου πριν από το περιστατικό υπέρ του να προκαλέσει τον κατηγορούμενο πιέζοντας και περπατώντας πάνω του, αλλά ότι ο εναγόμενος θα πρέπει να είναι πιο ανθεκτικός στις προκλήσεις ενώ είναι σε λειτουργία με την επίσημη στολή του.

Δηλώνοντας ότι η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να υπηρετήσει στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων, ο Sağer δήλωσε ότι παρόλο που ο δικηγόρος του εναγομένου ήταν καθήκοντος στο σημείο του εγκλήματος, άλλοι αστυνομικοί δεν παρενέβησαν στο περιστατικό, αλλά αξιολόγησε αυτό το ζήτημα υπέρ του καθού.

Σημειώνοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο διαπράχθηκε το έγκλημα και η σοβαρότητα του εγκλήματος πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη κατά την εκτίμηση της τιμωρίας, ο Sağer τόνισε ότι η τιμωρία που πρέπει να επιβληθεί στον εναγόμενο πρέπει να είναι αποτρεπτική.

Ο Sağer δήλωσε ότι, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα γεγονότα, ο κατηγορούμενος πρέπει να καταδικαστεί σε φυλακή για δημόσιο συμφέρον και δήλωσε ότι καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε ποινή φυλάκισης 50 ημερών.

Source