50 νέες περιπτώσεις, 32 εκ των οποίων είναι τοπικές τις τελευταίες 24 ώρες στο Kktc

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (TRNC) με την ανίχνευση 50 νέων κρουσμάτων, 32 εκ των οποίων είναι τοπικά, στο ξέσπασμα του ιού κορώνας …

Στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τα 2.884 με την ανίχνευση 50 νέων κρουσμάτων, 32 εκ των οποίων ήταν τοπικά, στην επιδημία του ιού της κορώνας.

Στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ο αριθμός των περιπτώσεων συνεχίζει να αυξάνεται στο ξέσπασμα του ιού κορώνας. Ο υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ Αλί Πίλι ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 5.000 103 και ότι εντοπίστηκαν συνολικά 50 νέες περιπτώσεις, 32 από τις οποίες ήταν τοπικές και 41 άτομα απελάθηκαν. Ο υπουργός Πίλι σημείωσε ότι 1 άτομο ήρθε στη χώρα αεροπορικώς, και 17 άτομα ήρθαν σε επαφή με προηγούμενες περιπτώσεις που είχαν εντοπιστεί και ήταν υπό παρακολούθηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην ΤΔΒΚ ανήλθε σε 2.000 884, 16 άτομα πέθαναν λόγω του Covid-19 από την αρχή της επιδημίας.

11 από τις υποθέσεις βρίσκονται στην πρωτεύουσα Λευκωσία, 26 στην Κερύνεια, 3 στην Αμμόχωστο, 6 στην Güzelyurt και 3 στην Περιφέρεια Iskele.

TRNC ΑΝΑΚΟΙΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ-19

Στη δήλωση του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώθηκε ότι έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο εμβολιασμού τριών σταδίων, “Ο πρωταρχικός μας στόχος στη δημιουργία αυτού του σχεδίου είναι να προστατεύσουμε τις πιο ευάλωτες ομάδες που θα επηρεαστούν από την ασθένεια και θα μειώσουν τους θανάτους” λόγω της ασθένειας. Ένας άλλος στόχος είναι ο εμβολιασμός των επαγγελματικών ομάδων σε κρίσιμες θέσεις εργασίας για τη βιώσιμη συνέχιση της κοινωνικής ζωής. Στόχος μας για τη δημιουργία μιας ουσιαστικής προστασίας και για την υγεία των ανθρώπων μας είναι ο εμβολιασμός 300 χιλιάδων ανθρώπων έως τα τέλη Μαρτίου εάν φτάσουμε στο εμβόλιο.

Σύμφωνα με το σχέδιο εφαρμογής του εμβολίου, ανακοινώθηκε ότι το πρώτο στάδιο θα περιλαμβάνει επαγγελματίες υγείας και άτομα άνω των 65 ετών και με χρόνιες ασθένειες. Στο δεύτερο στάδιο, αναφέρθηκε ότι θα εμβολιαστούν άτομα που βρίσκονται σε κακή κοινωνικοοικονομική θέση, όσοι εργάζονται σε εγκαταστάσεις φροντίδας και πολίτες ηλικίας 50-64 ετών που δεν έχουν χρόνιες ασθένειες. Στην τελευταία φάση του προγράμματος εμβολιασμού, αναφέρθηκε ότι θα εμβολιαστούν υγιείς ενήλικες ηλικίας 18-50 ετών.

Από την άλλη πλευρά, η δήλωση που έκανε χθες από το Υπουργείο Υγείας, μαζί με τα αποτελέσματα της ανάλυσης μετάλλαξης του ιού Covidien-19 από την Τουρκία, η ΤΔΒΚ ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκε ιός παραλλαγής Covidien-19 στη Βρετανία.

(Ayşe Soykıray / UAV)

Source