53 χιλιάδες 285 νέες περιπτώσεις κορώνας τις τελευταίες 24 ώρες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στην επιδημία του ιού της κορώνας στην Αγγλία, με την ανίχνευση 53 χιλιάδων 285 νέων περιπτώσεων τις τελευταίες 24 ώρες, ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων αυξήθηκε σε 2 εκατομμύρια 542 χιλιάδες 65.

Ο αριθμός των περιπτώσεων και των θυμάτων στην επιδημία του ιού της κορώνας συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη δήλωση του βρετανικού Υπουργείου Υγείας, αναφέρεται ότι 53 χιλιάδες 285 νέες περιπτώσεις εντοπίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων έφτασε τα 2 εκατομμύρια 542 χιλιάδες 65. Αναφέρθηκε ότι 613 άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες 24 ώρες λόγω του Covid-19 στη χώρα και η συνολική απώλεια ζωής έφτασε τις 74 χιλιάδες 125.

Βρετανοί αξιωματούχοι υγείας ετοιμάζονται να επανενεργοποιήσουν τα νοσοκομεία που είχαν κατασκευαστεί στην αρχή της επιδημίας για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων. Ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) δήλωσε ότι το Nightingale Hospital στο Λονδίνο ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά εάν είναι απαραίτητο. “Εν αναμονή της πίεσης από την εξάπλωση του νέου ιού μετάλλαξης, το NHS κλήθηκε από το Λονδίνο να διασφαλίσει ότι το Nightingale θα επανενεργοποιηθεί και είναι έτοιμο να δεχτεί ασθενείς όταν είναι απαραίτητο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Αναφέρθηκε ότι το νοσοκομείο θα έπαιρνε επίσης βοήθεια από το στρατό όταν ήταν απαραίτητο.

Από την άλλη πλευρά, στην αρχή της επιδημίας στην πρωτεύουσα του Λονδίνου, ένας εκθεσιακός χώρος μετατράπηκε σε νοσοκομείο χωρητικότητας 4.000 κλινών. Το νοσοκομείο πήρε το όνομά του από τη Florence Nightingale, η οποία αντιμετώπισε στρατιώτες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο της Κριμαίας.

Source