6 άτομα συνελήφθησαν κατά την έρευνα εκβιασμού εναντίον του Teoman Sancar

Αναπληρωτής Denizli στο Λαϊκό Κόμμα του Ρεπουμπλικανικού (CHP) Ο Teoman SancarΟ αστυνομικός ΜΒΑ, ο οποίος εργαζόταν στην περιοχή Κουσάντασι του Αϊντίν, συνελήφθη σε σχέση με την έρευνα της κασέτας που οδήγησε στην παραίτηση.

Υποστηρίχθηκε ότι το MBA σχεδίαζε το περιστατικό εκβιασμού με τον αδελφό του Fatih S., πρώην υπάλληλο του Μητροπολιτικού Δήμου Denizli και ο οποίος συνελήφθη στο Denizli ως μέρος της επιχείρησης. Διαπιστώθηκε ότι αναζητήθηκε 1 ακόμη ύποπτος στο πλαίσιο της έρευνας, στην οποία συνελήφθησαν 6 άτομα.

Ο αναπληρωτής CHP Denizli Teoman Sancar πήγε στο Γραφείο Εισαγγελέα της Denizli και υπέβαλε καταγγελία για τον λόγο ότι εκβιάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου. Ο αναπληρωτής Sancar παραιτήθηκε από το κόμμα του μια μέρα αργότερα.


Ο Teoman Sancar

Ο Fatih S., πρώην υπάλληλος του Μητροπολιτικού Δήμου Denizli, τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε από τις ομάδες της επαρχιακής διεύθυνσης ασφαλείας Denizli κατά του λαθρεμπορίου και του οργανωμένου εγκλήματος μετά από καταγγελία του αναπληρωτή Sancar.

Η αστυνομία, η οποία επέκτεινε την έρευνα σύμφωνα με τη δήλωση του Φατίχ Σ., Πραγματοποίησε χθες ταυτόχρονες επιχειρήσεις στο Ντενιζλί, την Αϊντίν, την Άγκυρα και το Κιρκκάλε και την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ).

5 ακόμη ύποπτοι συνελήφθησαν σε επιχειρήσεις. Αποφασίστηκε ότι ο αστυνομικός MBA, ο οποίος κρατήθηκε στην περιοχή Kuşadası του Aydın, ήταν ο αδελφός του Fatih S. Το MBA, ο πατέρας ενός παιδιού, του οποίου η σύζυγος ήταν επίσης αστυνομικός, μεταφέρθηκε στο Ντενιζλί.

Διαπιστώθηκε ότι ο MBA, ο οποίος προηγουμένως εργάστηκε στον Αρχηγό Ομάδων Περιπολίας του Αστυνομικού Τμήματος του Κουσάντασι, τοποθετήθηκε στον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό του Κουσάντασι τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Υποστηρίχθηκε ότι σχεδίαζαν και οργάνωσαν το περιστατικό εκβιασμού εναντίον του Sancar με τον αστυνομικό MBA, τον αδελφό του Fatih S. Υποστηρίχθηκε ότι οι δύο προσκάλεσαν τον βουλευτή Sancar στο σπίτι όπου είχαν προηγουμένως εγκαταστήσει ένα σύστημα ήχου και κρυφής κάμερας και έβγαλαν τις ακατάλληλες εικόνες τους. Διαπιστώθηκε ότι ο Sevgi K., ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν, ήταν επίσης πρώην υπάλληλος του Μητροπολιτικού Δήμου Denizli.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, αναφέρθηκε ότι οι μελέτες συνεχίζουν να συλλάβουν έναν ύποπτο που ήταν αποφασισμένος να είναι στην ΤΔΒΚ. (DHA)

.Source