68.000 υπερπόντια Σρι Λάνκα περιμένουν τον επαναπατρισμό: Κυβέρνηση

Κολόμπο, 4 Ιανουαρίου: Το Υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα δήλωσε ότι περίπου 68.000 υπήκοοι στο εξωτερικό περίμεναν τον επαναπατρισμό λόγω της παγκόσμιας πανδημίας κοροναϊού.

Σε δήλωση την Κυριακή, το Υπουργείο ανέφερε ότι εκτελεί το καθήκον του επαναπατρισμού για σχεδόν ένα χρόνο και μέχρι σήμερα 60.470 Σρι Λάνκα, συμπεριλαμβανομένων προσκυνητών, φοιτητών, αξιωματούχων της κυβέρνησης ή των ενόπλων δυνάμεων, μετανάστες εργαζόμενοι, βραχυπρόθεσμοι επισκέπτες, ναυτικοί και περιπτώσεις για παρηγορητικούς λόγους έχουν επαναπατριστεί από το εξωτερικό, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

“Πάνω από 40.000 μετανάστες εργαζόμενοι, κυρίως από την περιοχή της Μέσης Ανατολής, ήταν το κορυφαίο τμήμα των εργαζομένων στο εξωτερικό που έχουν επωφεληθεί μέχρι στιγμής, ενώ άλλες 20.000 Σρι Λάνκα έχουν απομακρυνθεί από περιοχές της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής”, ανέφερε το υπουργείο είπε.

«Καθώς οι συνθήκες στο εξωτερικό επιδεινώνονται και λόγω ενός μεγάλου αριθμού απολύσεων και άλλων μορφών ανεργίας, ο αριθμός των υποψήφιων επαναπατριζόμενων συνεχίζει να αυξάνεται και επί του παρόντος εκτιμάται ότι 68.000 υπερπόντια Σρι Λάνκα από διάφορες περιοχές έχουν αναφερθεί από το Υπουργείο για επαναπατρισμό», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ναύαρχος Jayanath Colombage δήλωσε ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο πρόγραμμα πτήσεων που θα ολοκληρωθεί μεταξύ 2 Ιανουαρίου και 9 Ιανουαρίου θα περιλαμβάνει 1.400 επιβάτες από την Ινδία, την Αυστραλία, το Κουβέιτ, το Κατάρ, τον Καναδά, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Λόγω της ανακάλυψης συστάδων λοίμωξης Covid-19 στο νησιωτικό έθνος στα τέλη του περασμένου έτους, ο συνολικός φόρτος της Σρι Λάνκα και ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκαν σε 44.371 και 211, αντίστοιχα.

Αποποίηση ευθυνών: Αυτή η ιστορία δημιουργείται αυτόματα από την υπηρεσία IANS.

Εγγραφείτε μας στο The Siasat Daily - Ειδήσεις Google

Source