69 χρόνια με το ΝΑΤΟ και σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες

Η Τουρκία είναι ΝΑΤΟ για περισσότερο από μισό αιώνα κάτω από τον ζυγό. Η 19η Φεβρουαρίου ήταν η 69η επέτειος από την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ. Όχι λίγο χρόνο, 69 χρόνια. Τι όφελος έχουμε δει από αυτό το ΝΑΤΟ όλα αυτά τα χρόνια; Η απάντηση δεν είναι τίποτα. Μακάρι να μπορούσαμε να μείνουμε με μηδενικό όφελος … Δυστυχώς, είμαστε πάντα το κόμμα που έκανε θυσίες αλλά παρόλα αυτά πιέστηκε. Κανένα από τα νόμιμα αιτήματά μας δεν εκπληρώθηκε. Το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα αυτής της κατάστασης είναι το περίφημο άρθρο 5. Ξέρετε, η επίθεση σε ένα από τα μέλη θεωρείται ότι έχει γίνει σε όλα αυτά.

Αυτό το άρθρο εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ, και ενώ ο τουρκικός στρατός μεταφέρθηκε από την Κορέα στο Αφγανιστάν σε αυτό το πλαίσιο, ενώ χάσαμε δεκάδες ανθρώπους με ρουκέτες που πυροβολήθηκαν από τρομοκράτες στη Συρία, οι σύμμαχοί μας (!) Έπαιξαν τρεις πίθηκους.

* * *

Υποθέτοντας ότι λέγοντας ΝΑΤΟ σημαίνει ΗΠΑ, μπορούμε εύκολα να το πούμε αυτό. Η Τουρκία εξαπατήθηκε δυστυχώς από την αρχή αυτής της σχέσης, ήταν συμπαθητική πλευρά.

Ήταν έτσι χθες και σήμερα.

Ο Επικεφαλής Επικοινωνίας της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν περιγράφει αυτήν την κατάσταση ως «προδοθήκαμε». Μιλώντας σε ένα πρόγραμμα προδοσίας των Τουρκικών συμμάχων του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκαν λόγω της επέτείας μου από το Altun για την ένταξή μου στο ΝΑΤΟ, είπε η ακόλουθη αξιόλογη δήλωση

1- Ακριβώς όπως αντιμετωπίσαμε την προδοσία των συμμάχων μας στην Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση, την οποία πραγματοποιήσαμε χθες στο πλαίσιο της χρήσης των εγγυητικών μας δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και συμφωνίες, σήμερα θα αποτρέψουμε τις απώλειες πολιτών, θα εγγυηθούμε την εθνική μας ασφάλεια και να αποτρέψουμε νέα κύματα μετανάστευσης που μπορεί να είναι πολύ σοβαρά για ολόκληρη την Ευρώπη. Προδοθήκαμε στη Συρία στον αγώνα μας για λογαριασμό μας.

2- Το ισχυρότερο μέλος της συμμαχίας έχει εξοπλίσει το PYD / YPG, το υποκατάστημα του PKK στη Συρία, σχεδόν σαν στρατό. για να προσγειωθούμε στην Τουρκία εξαιτίας ενός μεγάλου αριθμού πυραύλων που ρίχτηκαν στους πολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, οι σύμμαχοί μας το παρακολούθησαν, κανείς δεν έλαβε μέτρα για να υποστηρίξει τις προσπάθειές μας.

3- Η αεροπορική άμυνα της Τουρκίας είναι ανίσχυρη, αφήνοντας την ηχητική εξαγωγή που προκάλεσε κάθε προσπάθεια να μας εμποδίσει να αποκτήσουμε τις δικές μας εγκαταστάσεις S-400. Μέλος του ΝΑΤΟ Τουρκία, το οποίο βρήκε παρόμοια στοχευμένα συστήματα εναέριας άμυνας στις τρεις χώρες.

4- F-35 jet, τα οποία πληρώσαμε με τη δικαιολογία ότι αυτά τα όπλα δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ, δεν παραδόθηκαν για τόσο καιρό. Δεν μπορούσαμε καν να πάρουμε πίσω τα αεροπλάνα που στείλαμε για περιοδική συντήρηση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. τέλη υπόστεγου από την Τουρκία για αεροσκάφη που δεν παραλαμβάνονται ακόμη και παράδοση.

* * *

Ναι … η αντίληψη του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την Τουρκία, αυτή η προσέγγιση! Συνεχίζουμε τις στρατηγικές κοινές ιστορίες.

Ακόμα και στη σφαγή στο Γκάρα, οι άντρες προσπαθούν να απαλλάξουν την τρομοκρατική οργάνωση, λέμε “είμαστε στρατηγικοί εταίροι”.

Οι άνδρες Τουρκία-Συρία-Ιράκ χτίζουν μια νέα βάση του τριγώνου μαζί με το PKK, «είμαστε στρατηγικοί εταίροι».

Οι άνδρες δηλώνουν εχθρική χώρα και επιβάλλουν κυρώσεις, λέμε “είμαστε στρατηγικοί εταίροι”.

Το αποκαλούμε «στρατηγικούς εταίρους» (Blinken) λένε «τους λεγόμενους στρατηγικούς εταίρους».

Μην είστε η λεγόμενη στρατηγική εταιρική σχέση … λοιπόν … όχι ο özdem επίσης θα έκανε τον σύμμαχο των ΗΠΑ η Τουρκία είναι μια χώρα εχθρική με τα δικά τους λόγια.

Source