7 τουρκικά εμβόλια βρίσκονται στο δρόμο για την καταπολέμηση της κορώνας

Σύμφωνα με την έκθεση του Aysel Bozan Yılmaz από το Milliyet, έχουν ολοκληρωθεί πειράματα σε ζώα με 3 από τα 7 εμβόλια που αναπτύχθηκαν από τη συνεργασία 436 ερευνητών και 49 ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων και φαρμακευτικών εταιρειών στο ερευνητικό κέντρο TÜBİTAK Marmara.

Επιστήμονες Τουρκοκύπριος καθηγητής Δρ. İhsan Gürsel και καθηγητής Δρ. Το εμβόλιο που ανέπτυξε η Mayda με μια τοπική φαρμακευτική εταιρεία έληξε.

Η μελέτη της Φάσης 1 στοχεύει να ξεκινήσει στα τέλη Μαρτίου και το εμβόλιο να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Το μεγαλύτερο όπλο εναντίον του Kovid-19, το οποίο επηρεάζει ολόκληρο τον κόσμο: το εμβόλιο. Για το λόγο αυτό, πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει μελέτες εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), υπάρχουν περίπου 200 μελέτες εμβολίων παγκοσμίως. Μεταξύ αυτών, ο ΠΟΥ ενέκρινε για πρώτη φορά την επείγουσα χρήση του εμβολίου Kovid-19 που ανέπτυξε η BioNTech, το οποίο ιδρύθηκε από επιστήμονες τουρκικής καταγωγής Uğur Şahin και Özlem Türeci, μαζί με τη φαρμακευτική εταιρεία Pfizer, και τα εμβόλια ξεκίνησαν στις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες. Το CoronaVac, που αναπτύχθηκε από την Moderna των ΗΠΑ, το AstraZeneca / Oxford της Βρετανίας, το Sputnik V της Ρωσίας και το Sinovac με έδρα την Κίνα, ξεχωρίζει μεταξύ των εμβολίων.

Κάτω από τη στέγη του ερευνητικού κέντρου TÜBİTAK Marmara (MAM), 17 έργα, 7 εκ των οποίων είναι εμβόλια και 10 από τα οποία είναι φαρμακευτικά, εκτελούνται με τη συνεργασία πανεπιστημίων και ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών. Οι δοκιμές σε ζώα από 3 από αυτούς τους υποψήφιους εμβολίου Kovid-19 έχουν ολοκληρωθεί και οι πιλοτικές μελέτες παραγωγής συνεχίζονται σε 3 διαφορετικές εγκαταστάσεις για κλινική έρευνα. Την ίδια στιγμή που η Τουρκία έχει εγκρίνει κλινικές δοκιμές για εμβόλιο ο Οργανισμός Φαρμακευτικών και Ιατρικών Συσκευών (TİTCK) υπέβαλε επίσης αιτήσεις.

Για να λάβετε πληροφορίες για όλες αυτές τις μελέτες

TÜBİTAK Πρόεδρος Καθ. Δρ. Hasan Mandal, Αντιπρόεδρος της TÜBÜTAK MAM. Osman Okur, Διευθυντής Ινστιτούτου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας TÜBİTAK MAM Καθ. Δρ. Ο καθηγητής Şaban Tekin και επιστήμονες που συνεργάζονται με μια τοπική φαρμακευτική εταιρεία για να εργαστούν σε ένα από τα εμβόλια που πλησιάζουν στην πρώτη φάση. Δρ. Mayda και Τουρκοκύπριος καθηγητής Δρ. Συναντηθήκαμε με τον İhsan Gürsel. Τα κυριότερα σημεία αυτής της συνάντησης είναι τα εξής:

Οι ΔΥΝΑΜΕΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΝ

Όλες οι εργασίες για το εμβόλιο, TUBITAK Marmara Research Center, Ινστιτούτο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας (GMB) όταν διεξήχθη από το Covidien-19 πραγματοποιούνται υπό την ομπρέλα της Τουρκικής Πλατφόρμας.

Στο πλαίσιο της πλατφόρμας, η οποία αναπτύσσει ναρκωτικά καθώς και εμβόλια με την αρχή της «ανάπτυξης μαζί» και της «επίτευξης μαζί», 118 από 32 πανεπιστήμια, 38 από 8 οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα, 67 ερευνητές από 9 δημόσιες μονάδες Ε & Α και 167 εκ των οποίων είναι υποτροφία STAR (Intern Researcher). 436 ερευνητές, από τους οποίους απασχολούνται 213 υποτροφίες, μεταπτυχιακοί, μεταδιδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί φοιτητές.

Το TÜBİTAK MAM ικανοποιεί τις ανάγκες των αναλώσιμων, εξοπλισμού και προσωπικού που απαιτούνται για τα έργα, καθώς και τις δοκιμές εξουδετέρωσης ιών των εμβολίων και φαρμάκων που αναπτύχθηκαν στα έργα και οι δοκιμές Challenge που πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας διαγονιδιακά ποντίκια ACE2 και νυφίτσες πραγματοποιούνται στο TÜBİTAK.

Οι δοκιμές σε ζώα 3 υποψηφίων εμβολίων που έχουν παραχθεί εντός του πεδίου της πλατφόρμας έχουν ολοκληρωθεί και οι πιλοτικές μελέτες παραγωγής συνεχίζονται. Υποβλήθηκαν επίσης αιτήσεις TITCK για εγκρίσεις κλινικών μελετών για αυτά τα εμβόλια.

Εκτός από το εμβόλιο, ένα ρινικό σπρέι που αποτρέπει τη μόλυνση από τη μύτη παράγεται επίσης στο πλαίσιο των μελετών φαρμάκων.

Η ικανοποίηση των αναγκών του τοπικού και του εθνικού στόχου εμβολίων συνεργαζόμενη με πλατφόρμες φαρμάκων, αναπτύσσονται επίσης στην Τουρκία όλες οι τεχνολογίες εμβολίων που υπάρχουν στον κόσμο με πρωτότυπες συνεισφορές.

Τουλάχιστον ένα από τα εμβόλια, στην τελετή T AwardsBİTAK Science Awards που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου, έχει ως στόχο να προχωρήσει στη Φάση 1.

ΔΟΚΙΜΟΙ ΙΟΙ

Μεταξύ των εμβολίων, μία από τις πλησιέστερες μελέτες Φάσης 1, ο καθηγητής Δρ. Mayda Gürsel και καθηγητής Δρ. Ένα εμβόλιο Kovid-19 βασισμένο σε σωματίδια που μοιάζει με ιούς (VLP), το οποίο ο sanhsan Gürsel συνεργάζεται με μια τοπική φαρμακευτική εταιρεία στο Gebze, η οποία έχει λάβει έγκριση GMP. Το ζευγάρι İhsan-Mayda Gürsel συνεχίζει τις πιλοτικές μελέτες παραγωγής του εμβολίου με νέες ερευνητικές ομάδες για σχεδόν 24 ώρες, χωρίς σαββατοκύριακα. Αν και το όνομα του εμβολίου δεν είναι σίγουρο, θεωρείται το όνομα Covbel.

Το ζήτημα του εμβολίου είναι αρκετά περίπλοκο. Καθηγητής Δρ. Η Mayda Gürsel περιγράφει το εμβόλιο στο οποίο εργάζονται με την απλούστερη μορφή του:

«Στο εμβόλιο της BioNTech, ο γενετικός κώδικας που ονομάζουμε mRNA που το κύτταρο μπορεί να διαβάσει και να μετατραπεί σε πρωτεΐνη δίνεται στον άνθρωπο. Μόλις το διαβάσει το κύτταρο, μετατρέπει το mRNA σε πρωτεΐνη και εδώ παράγετε μόνο αντιγόνο έναντι της πρωτεΐνης spike, της πρωτεΐνης spike στον ιό. Υπάρχουν 4 πρωτεΐνες στις δικές μας που αποτελούν τη δομή αυτού του ιού. Δίνουμε τους γενετικούς κωδικούς αυτών των τεσσάρων πρωτεϊνών, τους οποίους ονομάζουμε ακίδα, νουκλεοκαψίδιο, μεμβράνη και περίβλημα, σε κύτταρα θηλαστικών. Μόλις αυτά τα κύτταρα διαβάσουν τους κωδικούς σε αυτό το σωματίδιο που μοιάζει με ιό (VLP), παράγουν μαζί τις τέσσερις πρωτεΐνες του ιού, σαν να έρχεται μαζί ο ιός, εκκρίνοντάς τους έξω από το κύτταρο σε μορφή σωματιδίων. Σκεφτείτε VLP σαν ιούς. Ωστόσο, δεν υπάρχει πλέον μεταδοτικός γενετικός κώδικας σε αυτόν τον ιό, απλώς σκεφτείτε τον ως κενό περίβλημα ιού. Εδώ, η κοίλη ιοειδής δομή που δίνεται στον άνθρωπο. Με άλλα λόγια, αυτές οι δομές μπορούν να θεωρηθούν ως ιούς Stunt.

Τα εμβόλια BioNTech, Moderna και Novavax έχουν τροποποιηθεί ως εξής. Η πρωτεΐνη Spike δεν κατανέμεται πολύ σταθερά και όταν διασπείρεται, καθίσταται δύσκολο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα να το αναγνωρίσει. Κάνετε μια μετάλλαξη έτσι ώστε αυτή η δομή να μην καταρρεύσει και να γίνει μια πολύ σταθερή δομή. Έκαναν μεταστατική δομή, αργότερα ανέπτυξαν μια άλλη τεχνολογία, καθιστώντας την εξαιρετικά σταθερή. Εργαζόμαστε τώρα για το εμβόλιό μας για να κάνουμε αυτή την ακίδα πρωτεΐνη να μην αποσυντεθεί και να είναι εξαιρετικά σταθερή. Η Τουρκία θα βγει από αυτήν την άνοδο στην πλατφόρμα VLP, που χρησιμοποιείται σήμερα στις πιο προηγμένες στον κόσμο και στις πιο σταθερές αιχμές δομής. Ξέρετε, υπάρχει μια νέα μετάλλαξη ιών στη Νότια Αφρική της Αγγλίας. Τα άλλα εμβόλια που αναφέραμε προσπαθούν να ξεκινήσουν ξανά τη Φάση 1 όταν μεταλλάσσεται ο ιός. Καταφέραμε να το αναπτύξουμε αμέσως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. “

Ομοίως στον κόσμο

Μελέτες για το ανενεργό εμβόλιο SARS COV-2, ένα από τα άλλα εμβόλια, πραγματοποιήθηκαν από τον καθηγητή. Δρ. Πραγματοποιείται μαζί με τον Osman Erganiş και μια ιδιωτική εταιρεία που διαθέτει υποδομή παραγωγής εμβολίων GMP. Καθηγητής Δρ. Ο Χασάν Μάνταλ σημείωσε ότι αυτά τα εμβόλια, τα οποία είναι ανενεργά όπως το κινεζικό εμβόλιο, είναι νεότερα και πιο μοναδικά από άλλα. «Για παράδειγμα, εκτός από το τυπικό ανοσοενισχυτικό που χρησιμοποιείται για να κάνει το ανενεργό εμβόλιο τόσο ασφαλέστερο όσο και πιο αποτελεσματικό, υπάρχει μια δεύτερη επικουρική ουσία που ονομάζεται CpG με βάση το DNA. Αυτό το υλικό είναι μοναδικό για τους εκπαιδευτικούς σχεδιασμού μας. Αυτή η ουσία δεν βρίσκεται σε εμβόλια από την Κίνα. Για αυτόν τον λόγο, τόσο η αποτελεσματικότητα όσο και η προστασία του εμβολίου των εκπαιδευτικών μας θα είναι πολύ υψηλότερες. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε μια χώρα που όχι μόνο μπορεί να προσομοιώσει την Κίνα, αλλά και να κάνει μια πιο αποτελεσματική και πρωτότυπη εκδοχή της. Το δεύτερο είναι ένα νέο ανοσοενισχυτικό που ονομάζεται ASC, το οποίο κατοχυρώνεται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον καθηγητή. Δρ. Ο Nesrin Özören ανήκει στον δάσκαλό μας. Το εμβόλιο του καθηγητή μας θα είναι ένα εμβόλιο νέας γενιάς με βάση το ASC. Το εμβόλιο με βάση το Adenovirus του Astrazeneca Oxford και του Sputnik, που ονομάζεται ρωσικό εμβόλιο, ήταν παρόμοιο με τον καθηγητή. Δρ. Ο δάσκαλός μας Hakan Akbulut το παράγει σε μια εταιρεία με υποδομή GMP στο Çerkezköy. “

Παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με 7 εμβόλια, συντονιστής Covid-19 Vaccine and Drug Platform Prof. Δρ. Αν ο Saban Thompson προσπαθεί επίσης να ξεπεράσει τον κόσμο, τι είδους δίσκους έχουν δοκιμάσει και η Τουρκία. Ο Tekin δήλωσε ότι εκτός από τα 3 εμβόλια με τη μεγαλύτερη πρόοδο, το εμβόλιο ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης από το Πανεπιστήμιο Boğaziçi και το Κέντρο Βιοϊατρικής και Γονιδιώματος της Σμύρνης (GBG), το DNA από τα πανεπιστήμια της Άγκυρας και του Ege και το εμβόλιο mRNA από το Πανεπιστήμιο Selçuk.

ΠΡΩΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Κανονικά, μπορεί να χρειαστούν 10 χρόνια για να κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο στην αγορά, αλλά λόγω της πανδημίας Kovid-19, ο ΠΟΥ δίνει άδεια για “χρήση έκτακτης ανάγκης”. Για παράδειγμα, υπό κανονικές συνθήκες, η αξιοπιστία του BioNTech θα λήξει το 2021 και μέχρι την ημερομηνία αυτή, το εμβόλιο δεν πρέπει να χορηγείται, αλλά ο εμβολιασμός έχει ξεκινήσει λόγω της έκτακτης ανάγκης.

Εάν η πρώτη φάση του εμβολίου με βάση το VLP φτάσει στο τέλος αυτού του μήνα, οι δοκιμές θα ξεκινήσουν σε έναν μικρό αριθμό εθελοντών, σχεδιάζεται να μετακινηθεί στη Φάση 2 μετά από 40 ημέρες. Επί του παρόντος, η πιλοτική παραγωγή για κλινική μελέτη έχει ξεκινήσει σε εγκεκριμένη από την GMP εταιρεία στο Gebze.

Στο πλαίσιο της πλατφόρμας εμβολίων και φαρμάκων Covid-19, υπάρχουν επίσης μελέτες για την ανάπτυξη προϊόντων για θεραπεία καθώς και εμβολίων. Σε αυτό το πλαίσιο, το Ινστιτούτο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας TÜBİTAK MAM (GMBE) αναπτύσσει ένα φάρμακο βασισμένο σε αντισώματα που ονομάζεται scFv, το οποίο εξουδετερώνει τον ιό που θα χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του Kovid-19. Αυτές οι μελέτες διεξάγονται στα ιδιωτικά εργαστήρια του ινστιτούτου με απαιτήσεις GMP. Εδώ, πραγματοποιείται η καλλιέργεια, η επιλογή και η παραγωγή σε εργαστηριακό επίπεδο των κυττάρων που παράγουν το αντίσωμα για να είναι φάρμακο, αναλύσεις δομικής και βιολογικής δραστικότητας. Τα κύτταρα που παράγουν τα περισσότερα και καλύτερα αντισώματα θα αναγνωριστούν και θα τεθούν σε πιλοτική παραγωγή. Το TÜBİTAK MAM GMBE παρέχει πρόσθετη υποστήριξη πραγματοποιώντας δοκιμές βιολογικής αποτελεσματικότητας και πρόκλησης πολλών εμβολίων και φαρμάκων στο πλαίσιο της πλατφόρμας εμβολίων και φαρμάκων Covid-19 στα εργαστήρια Biosafety-2 (BSL-2) και BSL-3.

Καθηγητής Δρ. Η Mayda και ο sanhsan Gürsel διεξάγουν μελέτες εμβολιασμού μαζί με νέους ερευνητές.

Αναπτύσσουν επίσης φάρμακα

Δρ. Ο Osman Okur έδωσε επίσης πληροφορίες για άλλες μελέτες κάτω από την οροφή του TÜBİTAK MAM. Δηλώνει ότι εκτός από το εμβόλιο, το CoV2-N1, το πρώτο υποψήφιο φάρμακο που βασίζεται σε αντισώματα που απενεργοποίησε τον ιό SARS-CoV-2 που θα χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του Kovid-19, στο Ινστιτούτο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, ο Okur είπε ότι συνεχίζεται η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου, οι δοκιμές ασφάλειας και οι μελέτες παραγωγής. σημειώσατε ότι. Η έρευνα διεξάγεται επίσης σε 9 ξεχωριστά εργαστήρια στο πλαίσιο των στρατηγικών επιχειρηματικών μονάδων της Βιοτεχνολογίας Ζώων, της Ιατρικής Βιοτεχνολογίας, της Βιοτεχνολογίας των Φυτών και των Τεχνολογιών Ζύμωσης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στη λίστα του ΠΟΥ για όλα τα εμβόλια που παράγονται στην Τουρκία. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τι συμβαίνει στις μελέτες εμβολίων. Τόσο πολύ ώστε μια εταιρεία από την Ελβετία, καθηγητής Δρ. Ήθελε να μάθει ποιος δημιούργησε την τεχνολογία VLP στην οποία δούλευε το ζευγάρι Gursel. Καθηγητής Δρ. Mandala, “Τουρκία, Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την Κίνα, καθώς τα περισσότερα εμβόλια λειτουργούν πλατφόρμες που τρίτες χώρες. Όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες Φάσης 1 και Φάσης 2, όλες οι εταιρείες θα επισκεφθούν την πόρτα των εκπαιδευτικών ».

Η ποσότητα του εμβολίου που παράγεται στην Τουρκία, θα είναι επαρκής για τον πληθυσμό, το ερώτημα του πιο περίεργου του θέματος. Καθηγητής Δρ. Η Mandal σημειώνει ότι η παραγωγική ικανότητα της εγχώριας φαρμακευτικής εταιρείας, η οποία θα παράγει ένα από τα εμβόλια που θα κυκλοφορήσει κατά πρώτο λόγο, είναι 50 εκατομμύρια δόσεις ετησίως. Η εργασία στο Çerkezköy και στο Adıyaman έχει επίσης επιταχυνθεί. Όταν ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες εμβολιασμού, θα επιτευχθεί επαρκής δόση εμβολίου. Δεδομένου ότι οι πλατφόρμες παραγωγής είναι σταθερές, νέες παραγωγές μπορούν να γίνουν γρήγορα μόλις ρυθμιστεί η τεχνολογία.

Η TÜBİTAK δεν θέλει μερίδιο από τα κέρδη μετά την εύρεση του εμβολίου. Περιπλέκουν μόνο τις μεταφορές εφοδιασμού της Τουρκίας με εμβόλιο και στο εξωτερικό, διατηρώντας το δικαίωμα εκεί όπου θέλει να παράγει το εμβόλιο στο χέρι.

Source