72 ώρες καραντίνας և δοκιμή 72 ώρες μετά την άφιξη – ONLARISSA.GR News Larisa

Η Ελλάδα είναι επίσης στη λίστα των «κόκκινων» χωρών

Η πρόταση, η οποία προβλέπει 72ωρη υποχρεωτική αυτοπεριοριζόμενη εργαστηριακή δοκιμή PCR για όλους τους επιβάτες που φτάνουν από χώρες της κατηγορίας Α 72 ώρες μετά την άφιξη, ενισχύοντας έτσι τα μέτρα που ισχύουν στα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανοίγουν εκ νέου το καλοκαίρι του 2020, έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση.

Μια δήλωση από το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη εκτός από άλλα μέτρα για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στην Κύπρο ανάλογα με τη χώρα άφιξης. Ως εκ τούτου, είναι καθήκον των επιβατών της κατηγορίας Β να υποβάλουν αρνητικό τεστ PCR 72 ώρες πριν από την αναχώρηση, ενώ οι εργαστηριακές δοκιμές δειγματοληψίας συνεχίζονται στα αεροδρόμια Λάρνακας-Πάφου. Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες, ανεξάρτητα από τη χώρα αναχώρησης, πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδρομή πτήσης προς Κύπρο, ενώ η Ελλάδα κατατάσσεται στην κατηγορία Β.

Διευκρινίζεται ότι το μέτρο τίθεται σε ισχύ το 2021. Από τις 6 Φεβρουαρίου. Επίσης αναφέρεται ότι το κόστος της εργαστηριακής εξέτασης (PCR) βαρύνει τον πολίτη 72 ώρες μετά την άφιξη.

Για την απόφαση, το υπουργικό συμβούλιο έλαβε υπόψη τα δεδομένα της διεθνούς βιβλιογραφίας που έχει ληφθεί μέχρι στιγμής, το οποίο μιλά για την επιθετική εξάπλωση της μετάδοσης νέων στελεχών του ιού SARS-CoV-2, καθώς και τις έντονες ανησυχίες που έχει εγείρει στο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αρκετές χώρες της ΕΕ. Η σημερινή απόφαση ενισχύει τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας για την παρακολούθηση της εξάπλωσης νέων στελεχών στην κοινότητα, σύμφωνα με τις συστάσεις του ECDC, έως ότου αξιολογηθούν επιστημονικά τα αποτελέσματα των μεταλλαγμένων ιών.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Κύπρος εφαρμόζει πρόσθετα μέτρα για ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 21 Δεκεμβρίου 2020, υιοθετώντας πολιτική υποχρεωτικών περιορισμών για επτά ημέρες στα ξενοδοχεία της χώρας – εργαστηριακή εξέταση την έβδομη ημέρα μετά την άφιξη. ,

Μέσω αυτής της πρακτικής, από τις 21 Δεκεμβρίου 2020, εξετάστηκαν περισσότερες από 15.000 παραπομπές από το Ηνωμένο Βασίλειο 13 133 περιπτώσεις εντοπίστηκαν (ποσοστό θετικότητας 0,9%)

Source