75 χιλιάδες δοκιμαστικά κιτ θα παραδοθούν την επόμενη εβδομάδα

Προεδρικός Εκπρόσωπος Δρ. Berna Çelik Doğruyol, Πρόεδρος Έρσιν Τατάρέκανε μια δήλωση σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Mario Nava, Γενικό Διευθυντή της Στήριξης των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΤΑΡ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.”

Πρόεδρος Έρσιν ΤατάρΔηλώνοντας ότι η Nava, η Hellimin έχει μια πολύ σημαντική θέση στην οικονομία της ΤΔΒΚ και είναι μία από τις πολιτιστικές αξίες του νησιού της Κύπρου, όπου πολλοί τομείς από την παραγωγή έως τον πίνακα επωφελούνται από κοινά οφέλη, δήλωσε ο Ντοουρούλιλ, από καιρό σχετίζεται με τη γεωγραφική της καταχώριση και το εμπόριο στην ΕΕ. επέστησε την προσοχή στη σημασία της εργασίας που πραγματοποιήθηκε », είπε.

Δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι με τη συμφωνία που πρέπει να επιτευχθεί σχετικά με την καταχώριση και το εμπόριο χαλούμι, οι παραγωγοί μπορούν να παραδώσουν τα προϊόντα τους στην παγκόσμια αγορά με ανταγωνιστικό τρόπο, τόσο από τα λιμάνια όσο και μέσω της Πράσινης Γραμμής, δήλωσε ο Doğruyol, “Και οι δύο κανονισμοί εγγραφής και τις τροποποιήσεις του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή. Δήλωσε ότι περιμένουμε μια εποικοδομητική στάση από την ΕΕ και σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων και των δύο πλευρών. Ο Νάβα είπε ότι γνωρίζει τις ευαισθησίες μας και ότι αυτές οι ευαισθησίες έχουν προτεραιότητα στο έργο που πραγματοποιείται Ο Πρόεδρος μας δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι μελέτες για το Hellim θα ολοκληρωθούν σύντομα, λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες μας.

“ΜΕΛΛΟΝ 75 ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΓΡΗΓΟΡΩΝ ΚΙΤ ΔΟΚΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ”

Στη συνέχεια της δήλωσης του Doğruyol, είπε:

“Ο Πρόεδρός μας, κ. Τατάρ, δήλωσε ότι εμείς, ως η ΤΔΒΚ, αγωνιζόμαστε για την καταπολέμηση της πανδημίας, ότι μόνο 4.500 δόσεις από τις 70.000 περίπου δόσεις του εμβολίου που έχουν ήδη σταλεί στο νησί της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραδοθεί στον Τουρκοκυπριακό λαό, αυτή η κοινή χρήση δεν είναι δίκαιη και πολύ κάτω από τον αριθμό που πρέπει να λάβει η τουρκοκυπριακή πλευρά. εγκαίρως. “Ο αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι θα υπάρξει μια νέα αποστολή εμβολίων και ότι θα μας ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες της αποστολής εκ των προτέρων.

Η Nava δήλωσε ότι, σε αυτό το στάδιο, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στην παροχή εμβολίων αντικατοπτρίζουν το πρόβλημα στην παραγωγή εμβολίων, αυτό το πρόβλημα έχει προσπαθηθεί να ξεπεραστεί και ότι τα εμβόλια θα σταλούν σταδιακά με το μερίδιο των Τουρκοκυπρίων σύμφωνα με πρόγραμμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες που έχουμε κάνει στο παρελθόν, οι 75 χιλιάδες της ΕΕ Κορωνοϊός Επιβεβαίωσε ότι θα μας παραδώσει το κιτ ταχείας δοκιμής την επόμενη εβδομάδα. “

.Source