75 χιλιάδες δοκιμαστικά κιτ θα παραδοθούν την επόμενη εβδομάδα

πανό8

Προεδρικός Εκπρόσωπος Δρ. Ο Berna Çelik Doğruyol έκανε δήλωση σχετικά με τη συνάντηση του Προέδρου Ersin Tatar με τον Mario Nava, Γενικό Διευθυντή που είναι αρμόδιος για τη στήριξη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

“Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑΤΑΡ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ.”

Εκφράζοντας ότι ο Πρόεδρος Ersin Tatar δήλωσε ότι η Nava, η Hellimin έχει πολύ σημαντική θέση στην οικονομία της ΤΔΒΚ, και ότι πολλοί τομείς επωφελούνται από την παραγωγή τους στο τραπέζι, είναι μια από τις πολιτιστικές αξίες του νησιού της Κύπρου. στη σημασία των μακροπρόθεσμων μελετών επί του θέματος, “

Δηλώνοντας ότι ο Πρόεδρος Τατάρ δήλωσε ότι με τη συμφωνία που πρέπει να επιτευχθεί σχετικά με την καταχώριση και το εμπόριο χαλούμι, οι παραγωγοί μπορούν να παραδώσουν τα προϊόντα τους στην παγκόσμια αγορά με ανταγωνιστικό τρόπο, τόσο από τα λιμάνια όσο και μέσω της Πράσινης Γραμμής, δήλωσε ο Doğruyol, “Και οι δύο κανονισμοί εγγραφής και τις τροποποιήσεις του κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή. Δήλωσε ότι περιμένουμε μια εποικοδομητική στάση από την ΕΕ και σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων και των δύο πλευρών. Ο Νάβα είπε ότι γνωρίζει τις ευαισθησίες μας και ότι αυτές οι ευαισθησίες έχουν προτεραιότητα στο έργο που πραγματοποιείται Ο Πρόεδρος μας δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι μελέτες για το Hellim θα ολοκληρωθούν σύντομα, λαμβάνοντας υπόψη τις ευαισθησίες μας.

πανό134

“ΜΕΛΛΟΝ 75 ΧΡΟΝΙΚΩΝ ΓΡΗΓΟΡΩΝ ΚΙΤ ΔΟΚΙΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ”

Στη συνέχεια της δήλωσης του Doğruyol, είπε:

“Ο Πρόεδρός μας, κ. Τατάρ, δήλωσε ότι εμείς, ως η ΤΔΒΚ, αγωνιζόμαστε για την καταπολέμηση της πανδημίας, ότι μόνο 4.500 δόσεις από τις 70.000 περίπου δόσεις του εμβολίου που έχουν ήδη σταλεί στο νησί της Κύπρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παραδοθεί στον Τουρκοκυπριακό λαό, αυτή η κοινή χρήση δεν είναι δίκαιη και πολύ κάτω από τον αριθμό που πρέπει να λάβει η τουρκοκυπριακή πλευρά. εγκαίρως. “Ο αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι θα υπάρξει μια νέα αποστολή εμβολίων και ότι θα μας ενημερώσουν για τις λεπτομέρειες της αποστολής εκ των προτέρων.

Η Nava δήλωσε ότι, σε αυτό το στάδιο, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζονται στην παροχή εμβολίων αντικατοπτρίζουν το πρόβλημα στην παραγωγή εμβολίων, αυτό το πρόβλημα έχει προσπαθηθεί να ξεπεραστεί και ότι τα εμβόλια θα σταλούν σταδιακά με το μερίδιο των Τουρκοκυπρίων σύμφωνα με πρόγραμμα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει στο παρελθόν, επιβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα μας παραδώσει τα 75 χιλιάδες κιτ ταχείας δοκιμής κοροναϊού την επόμενη εβδομάδα. “

Source