77 νέες περιπτώσεις, 58 εκ των οποίων είναι τοπικές, τις τελευταίες 24 ώρες στην ΤΔΒΚ

Στην ΤΔΒΚ, ο αριθμός των περιπτώσεων συνεχίζει να αυξάνεται στην επιδημία του ιού της κορώνας. Ο υπουργός Υγείας της ΤΔΒΚ alnal Üstel ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 7.829 και ότι εντοπίστηκαν συνολικά 77 νέες περιπτώσεις, 58 από τις οποίες ήταν τοπικές. Ο υπουργός Üstel δήλωσε ότι 6 από τις περιπτώσεις υποβλήθηκαν στη χώρα αεροπορικώς και 1 δια θαλάσσης, ενώ 12 άτομα ήταν οι επαφές των περιπτώσεων που είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν και ότι ήταν υπό παρακολούθηση. Ο υπουργός Üstel ανέφερε ότι 25 από τις περιπτώσεις εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Λευκωσία, 15 στην Girne, 1 στην περιοχή Iskele και 17 στην Αμμόχωστο.

Ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων έφτασε τα 5.747 στην ΤΔΒΚ, 29 άτομα πέθαναν λόγω του Covid-19 από την αρχή της επιδημίας.

50 ετών και άνω θα εμβολιαστούν στην ΤΔΒΚ από αύριο

Ο υπουργός Υγείας Üstel δήλωσε ότι τα άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω θα εμβολιαστούν σε 19 κέντρα από αύριο. Εκθετικός υπουργός, αφού έφτασε στη χώρα από την Τουρκία 40 χιλιάδες δόσεις εμβολίου Sinovac 2.000 άτομα που έχουν υποβάλει αίτηση για να γίνουν περισσότερα εμβόλια, είπε. Ο Υπουργός ευχαρίστησε επίσης τις τουρκικές αρχές άπειρη εκθετική, βρίσκονται σε συνεχή διαβούλευση με το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας, σημείωσε ότι πρόσφατα έλαβε το εμβόλιο που έφτασε στη χώρα με πάνω από 40 χιλιάδες 140 χιλιάδες.

Ο υπουργός Υγείας Üstel δήλωσε ότι 59 χιλιάδες άτομα έχουν λάβει 1 δόση και 48 χιλιάδες άτομα έχουν λάβει έως τώρα 2 δόσεις. Ο Üstel είπε: «Άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω που δεν έχουν υποβάλει αίτηση για ραντεβού εμβολίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ραντεβού εμβολιασμού μέσω της ιστοσελίδας του συστήματος πληροφοριών για τα εμβόλια. Νέα ραντεβού εμβολιασμού για υπάρχοντες αιτούντες άνω των 50 ετών έχουν αρχίσει να δίνονται από την Πέμπτη 12 Απριλίου. Διορίστηκαν 2 χιλιάδες νέα άτομα για Πέμπτη και Δευτέρα. Τα εμβόλια δόσης AstraZeneca 1 χορηγούνται μόνο στο κρατικό νοσοκομείο Burhan Nalbantoğlu. Ωστόσο, οι δεύτερες δόσεις αυτού του εμβολίου θα συνεχιστούν στα κέντρα όπου δόθηκαν οι πρώτες δόσεις πριν “, είπε.

Ayşe Soykıray

.Source